Održane kreativne radionice uskršnjih dekoracija u mjesnom odboru Varvari

Uskrs 17 4
14.03.2017. 18:11; Učitavanja: 296; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Održane kreativne radionice uskršnjih dekoracija u mjesnom odboru Varvari

U prostorima MO Varvari održane su dvije kreativne radionice spremanja uskršnjih dekoracija. Kroz dva ciklusa mještanke Varvari i Musaleža,  ali i Žbandaja i Kadumi vrijedno su izrađivale svoje ukrase za Uskrs.

Radionicu ukrašavanja uskršnjih jaja fimo masom vodila je Alenka Lujanac Bodetić. Deset je polaznica u dobrom raspoloženju uspješno usvojilo nova znanja. Tijekom prve radionice 2. i 3. ožujka mijesilo se i oblikovalo ružice, kale, listiće, vjenčiće i sl. Nakon pečenja, dobivene oblike polaznice su lijepile na plastična jaja. Svaka je polaznica svojom kreativnošću i maštom napravila unikatne dekoracije za Uskrs.

Radionicu izrade više vrsta košarica vodila je Aliče Pištan, članica Vijeća MO-a Varvari. Desetak polaznica su imale zadatak napraviti košarice sa ravnim dnom, istarsku jajastu košaricu i šešir-košaricu, krletke, prozorčiće i zvijezde. Ovi su radovi poslužili za čuvanje prethodno dekoriranih uskršnjih jaja. Cilj ove radionice bio je savladavanje raznih tehnika pletenja košarica pomoću papira. Ukupan trošak materijala po osobi bio je 30 kn (jaja, fimo, ljepilo, rezači), a Alenka i Aliče su svojom aktivnošću volontiranja u kreativnim radionicama MO-a Varvari zaista pokazale što je aktivizam i pomaganje zajednici.

MO Varvari poziva sve zainteresirane mještana koji imaju neki od talenata, a žele ga podijeliti sa zajednicom kroz radionice, da nam se jave putem maila MO-a.

R.V.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights