NEWS

Održan Dan istarskog sporta i proglašeni naj sportaši Istarske županije

IZBOR_SPORTASA_IZ_(1)
foto: Regional express
18.01.2018. 09:07; Učitavanja: 408; Početna / Sport / Održan Dan istarskog sporta i proglašeni naj sportaši Istarske županije

U Puli je sinoć, u Park Plazi Histria hotelu, u organizaciji Sportske zajednice Istarske županije održan Dan istarskog sporta i proglašeni najuspješniji sportaši i sportašice za 2017.godinu.
Svake godine Sportska zajednica Istarske županije, među ostalim, bira i najuspješnija školska sportska društva i najuspješnijeg školskog sportskog djelatnika u Istarskoj županiji. Na prijedlog Školskog sportskog saveza Izvršni odbor Sportske zajednice Istarske županije za najuspješnije u 2017. godini proglasio je : u konkurenciji osnovnih škola ŠSD “Mladost” iz osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina. Učenice školskog sportskog društva «Mladost» su državne prvakinje u krosu i viceprvakinje u atletici a zajedno sa svojim muškim kolegama osvojili su 3 prva, 2 druga i 3 treća mjesta na poluzavršnici državnog prvenstva u skupini „Zapad” a naslov županijskih prvaka ponijeli su 10 puta  . U konkurenciji srednjih škola ŠSD “Gimnazijalac” iz Gimnazije Pula. Učenice i učenici iz školskog sportskog društva „Gimnazijalac“ su županijski prvaci u atletici, košarci, plivanju i krosu za djevojke te krosu i badmintonu za mladiće. Djevojke su pobjednice državne poluzavršnice u atletici i krosu dok je mladićima to uspjelo u badmintonu. Državnim prvakinjama su postale djevojke u atletici dok su se brončanim medaljama okitili dječaci u badmintonu i djevojke u krosu. Djevojke su osvojile 19. mjesto na Svjetskom prvenstvu za srednje škole u atletici. U konkurenciji školskih sportskih djelatnika prof. Salja Sijarić iz Osnovne škole Vidikovac Pula

Najuspješnija sportašica Istarske županije u mlađim uzrastima je Lara Kliba iz Judo kluba Istarski borac iz Pule. Mlađa je seniorska i juniorska državna reprezentativka s nastupima na Svjetskom i Europskom prvenstvu te prvakinja države za mlađe seniorke i vice prvakinja za juniorke.

Najuspješniji sportaš Istre u mlađim uzrastima za 2017. godinu je Fabio Ipsa, član veslačkog kluba „Istra“ iz Pule. Juniorski je europski i državni prvak, osvajač 4. mjesta na Svjetskom prvenstvu te brončane medalje na Europskom prvenstvu u kategoriji U 23 u četvercu s kormilarom. Prvi je istarski veslač sa zlatnom medaljom na prvenstvu Europe.

Prema odluci Izvršnog odbora Sportske zajednice Istarske županije nagrade za životno djelo za 2017. godinu dobili su: SERGIO DELTON iz Vodnjana , MIROSLAV HLUŠIČKA iz Pule te RENATO MARTINČIĆ iz Labina .

Najuspješnija ekipa Istarske županije u mlađim uzrastima jesu kadetkinje Atletskog kluba „Istra“ iz Pule. Ania Išić, Tia Lena Hinić, Lucija Višković, Lara Tomić i Lucija Pejković su pod vodstvom trenerice Diane Ivetić postale državne prvakinje u krosu.

Najuspješniju momčad u mlađim uzrastima su juniori Veslačkog kluba „Istra“ iz Pule. Fabio Ipsa, Luka Markulinčić, Korado Peruško, Moreno Božac i Filip Lukić su pod vodstvom trenera Elvisa Orbanića postali državni prvaci u četvercu s kormilarom.

Najuspješnija ženska ekipa Istarske županije u 2017. godini je Ženski boćarski klub “Labin”. Pod vodstvom Romana Grižančića ekipa u sastavu Tanja Grubiša, Anika Ujčić, Nives Jelovica, Snježana Kranjac, Diana Baran, Romana Cvečić, Sandra Novaković, Karmen Benazić, Zvjezdana Vratonja, Vesna Tončinić, Josipa Lanča i Irenka Brajković postale su državne prvakinje i polufinalistice Europskog kupa prvakinja

Najbolja momčadi Istre za 2017. godinu nosi Judo klub „Istarski borac“ iz Pule koji je to zaslužio osvajanjem naslova državnih prvaka. Taj uspjeh ostvarili su Robert Klačar, Damian Sokolović, Ademir Trbalić, Jakov Cvetko, Boris Maurović, Shun Kondo, Ive Zenzerović, Anton Rosanda, Dominik Družeta i Damjan Milošević pod vodstvom trenera Deana Ilića.

Savez sportova Istarske županije svake godine, temeljem Pravilnika o nagradama i priznanjima, dodjeljuje posebna priznanja sportskim udrugama koje su dale izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji istarskog sporta a u godini u kojoj se dodjeljuju slave «okrugle» godišnjice postojanja ili pojedincima koji su ostvarili ili ostvaruju neko izuzetno postignuće s kojim su afirmirali i afimiraju istarski i hrvatski sport. Odlukom Izvršnog odbora posebno priznanja dodjeljenje DAMIRA KOLECA. 

Najuspješnija sportašica s invaliditetom za 2017. godinu je Mikela Ristoski, članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom “Medulin”, a natječe se u kategoriji T20. Osvajačica je zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu i državna prvakinja u skoku u dalj.

Najbolji istarski sportaš s invaliditetom za 2017. godinu je Miroslav Petković član Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Medulin“ . To je zaslužio osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu te osvajanjem titule državnog prvaka u bacanju diska u kategoriji F57.

Najbolji trener Istarske županije za 2017. godinu je Dean Ilić, trener judo kluba „Istarski borac“ čiji su sportaši osvojili 25 medalja na državnim prvenstvima te osvojili 8 naslova državnih prvaka i trener Dominika Družete koji je u Istru donio prvu seniorsku medalju s Europskih prvenstava u povijesti juda.

Najuspješnija sportašica Istarske županije za 2017. godinu je Nives Jelovica članica ženskog boćarskog kluba “Labin”, europska prvakinja u parovima, državna prvakinja u disciplinama  pojedinačno klasično, preciznom izbijanju i parovima i osvajačica 3. mjesto u bližanju i izbijanju u krug

Najbolji sportaš Istarska Županije za 2017. godinu  je Dominik Družeta član judo kluba „Istarski borac” iz Pule. Osvajač je srebrne medalja za mlađe seniore i brončane medalja za seniore na Europskom prvenstvu, državni prvak za seniore i mlađe seniore te osvajač jedne zlatne i jedne brončane medalje na Svjetskom kupu.

Čestitke svima!

(REX/Manuel Angelini)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S