NEWS

Odbojkašice Poreča poražene na svom parketu od Marine Kaštela

23467294_1338071766304383_5453027027992921972_o
foto: Zlatko Benčić, Facebook OK POREČ
14.11.2017. 08:56; Učitavanja: 82; Početna / Sport / Odbojkašice Poreča poražene na svom parketu od Marine Kaštela

Loša igra protiv ne tako dobre Marine Kaštela donijela je odbojkašicama Poreča novi, četvrti prvenstveni poraz. Ostale su tako Porečanke na dvije pobjede i šest bodova, te je sad jasno da im predstoji grčevita borba za ostanak u društvu najboljih. Preskočile su ih u ovom kolu i odbojkašice Olimpika koje su osvojile bodove u Novoj Gradiški, dok im sad prijeti i Osijek s bodom manje. S obzirom da u sljedećem kolu, prema ovome što je dosad viđeno, imaju “nemoguću misiju” u Zagrebu kod stopostotne Mladosti, a paralelno Osijek ide po “predbilježene” bodove u Novu Gradišku kod ove sezone rado viđenog domaćina, moglo bi se dogoditi odbojkašicama Poreča da skliznu na pretposljednje mjesto.

Plan je u ovom kolu bio zbiti redove i pokušati Marinu Kaštela uhvatiti na krivoj nozi, no aktualne prvakinje države očigledno nisu ekipa po mjeri za “vađenje” iz situacije u koju su Porečanke došle neplaniranim porazom u Osijeku kolo prije toga. Doduše, igra je bila nešto bolja, ali nedovoljna da se zadrži Kaštelanke više do 62 minute na parketu. Viđena su pritom tri podjednaka seta gdje dvojbi oko pobjednica nije bilo.

Serija grešaka

Prvi i drugi set igralo se tako da je na jedan domaći, protivnik upisao dva-tri poena te je vrlo brzo bilo 0:2 u korist kaštelanskih odbojkašica. Tek je u trećem setu zamirisalo na mogući jači otpor domaćina. Vodile su Kaštelanke 1:7, da bi se kasnije odbojkašice Poreča približile na tri poena zaostat ka (7:11). Nažalost, umjesto još kojeg osvojenog poena, uslijedila je serija grešaka i uzročno posljedično serija gošći 11:1 te je tu završila priča.

M. PILAT, Glas Istre

Utakmica 6. kola Superlige odbojkašica: Poreč – Marina Kaštela 0:3 (16:25, 15:25,13:25). SRC “Veli Iože”, Gledatelja 100. Suci: Niessner (Čavle) i Kušljić (Kornič).

POREČ: Makovac, Fatorič, Zahirović (1), Brletić, Grbavica, Burilo, Žužić, Todorović, licul, Fabris, Levak.

MARINA KAšTElA: Botić, Božičević (1), Dežulovič, Barić, Teklić, Uljević, Grizelj, Vukić, Jureta, Copić, Parčina.

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S