NEWS

Obilježena 73. godišnjica smrti Joakima Rakovca

Joakim Rakovac (2)
19.01.2018. 12:11; Učitavanja: 294; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Obilježena 73. godišnjica smrti Joakima Rakovca

Sedamdeset i treća obljetnica pogibije narodnog heroja, narodnjaka, i vođe antifašističkog ustanka u Istri, Joakima Rakovca, obilježena je tradicionalnim polaganjem vijenaca na njegov spomenik na porečkom trgu Joakima Rakovca.

Vijence je položila delegacija Grada Poreča-Parenzo na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Elijom Štifanićem, a prisustvovali su i predstavnici Udruge antifašističkih boraca Poreča na čelu s predsjednikom Arudinom Matoševićem, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na čelu s predstavnikom Milanom Prencom kao i ostali građani, koji su minutom šutnje odali počast narodnom heroju kao i svim poginulima u narodnooslobodilačkoj borbi i Domovinskom ratu.

Rakovac je poginuo u njemačkom napadu na selo Koreniće iznad Limske drage, no već je za života,  neumornim radom na podizanju naroda na ustanak te neizmjernom energijom i predanošću radu, postao legendom, te ostaje zapamćen kao neupitni primjer čestitog borca za narodnu slobodu i nesumnjivog narodnog junaka.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S