NEWS
valfresco

Nogomet: Završnica Prvenstva Istre za veterane u Pazinu

VETERANI NK JADRAN POREC 2017-2018
25.05.2018. 17:58; Učitavanja: 683; Početna / Sport / Nogomet: Završnica Prvenstva Istre za veterane u Pazinu

Veterani NK Jadran-Poreč osvojili su po šesti put zaredom titulu prvaka Županijske lige veterana – Skupina sjever.
Pobijedivši u zadnjem kolu veterane NK Vižinada rezultatom 9:1, još jedna uzbudljiva nogometna sezona završila je (očekivanim) trijumfom porečkih ”majstora s mora” pod dirigentskom palicom trenera Alena Riose. Dovoljno je pogledati brojke: u 22 prvenstvene utakmice ostvarena je 21 pobjeda i jedan neriješeni rezultat, čime je osvojeno 64 od mogućih 66 bodova. Impresivna je i gol razlika od 106:16 (preko 4,8 postignuta gola po utakmici), a golove je postizalo čak 17 igrača, među kojima su se posebno istaknuli Dalibor Vokić sa 20 golova, Andrea Darrer sa 16, Edi Akilić s 14 i Dejan Bonaca sa 10 zgoditaka.

Ali za veterana Jadrana nema odmora. Već u ponedjeljak 28. svibnja trostruke prvake Istre i redovite sudionike završnice u posljednjih 6 godina od svog ponovnog okupljanja očekuju novi izazovi. U završnici veteranskog prvenstva Istre očekuju ih uzbudljivi dvoboji s prvacima drugih dviju veteranskih liga Istre – Skupine centar i jug, a to su Pazin veterani iz Pazina i Stari Grad iz Pule, koji su također pobijedili u svojim ligama.

Ljubitelji nogometa će tako moći uživati u majstorijama igrača, među kojima su neki ne tako davno ”gazili” i prvoligaške travnjake, kao što su Bonaca, Šuran, Vokić, Šakota i Viljanac kod Porečana, zatim Pauletić, Stranić, Petrović, Fornažar, Tomišić i Foško kod veterana Pazina, te Galešić, Rakovac, Frank, Kostić, Gnip i Banović kod Staroga Grada. A biti će tu i mnogih drugih poznatih i manje poznatih imena s istarskih nogometnih travnjaka i šire.

Satnica odigravanja završnice veteranskog prvenstva Istre u ponedjeljak 28. svibnja:

  • 18:00 h Prvak skupine CENTAR: PAZIN VETERANI – Prvak skupine SJEVER: JADRAN-POREČ
  • 18:55 h Poraženi iz 1. utakmice – Prvak skupine JUG: STARI GRAD
  • 19:50 h Prvak skupine JUG: STARI GRAD – Pobjednik iz 1. utakmice

 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da u velikom broju dođu u Pazin na stadion NK Pazinka Pazin bodriti svoje ekipe i uživati u odličnom nogometu.

TABLICA VETERANI 2017-2018

Print Friendly, PDF & Email