Nedavne oborine izazvale probleme porečkoj Odvodnji: Problem su ilegalni priključci oborinske odvodnje na fekalnu (video)

poplava
14.09.2017. 08:33; Učitavanja: 780; Početna / Lifestyle / Ekologija / Nedavne oborine izazvale probleme porečkoj Odvodnji: Problem su ilegalni priključci oborinske odvodnje na fekalnu (video)

Velike količine padalina koje su se obrušile nad Poreč i okolna naselja tijekom nedjelje i ponedjeljka izazvale su popriličan kaos na terenu. Porečka je Odvodnja u samom gradu imala pune ruke posla. Brojni izlasci na terene uzrokovani su ponajprije zbog miješanja oborinske odvodnje s fekalnom.

Malo je reći da su nepoželjna izlijevanja na terenu posljedica upravo neodgovornosti samih građana. Naime, radi se o ilegalnom priključivanju dvaju različitih sustava odvodnje.

Kanalizacijska mreža Poreča i okolice u posljednih se nekoliko godina širi. Povećanjem kapaciteta, širi se i protok. Sustav je moderan zbog čega se lakše i brže pristupa rješavanju problema na terenu. Konstantnim ulaganjem i širenjem mreže podiže se kvaliteta usluge prema europskim standardima.

A već je u ovoj godini dobiveno je oko 5 milijuna bespovratnih sredstava Hrvatskih voda za radove na čak 13 lokacija. Ono što svakako slijedi u narednom periodu, ističu iz porečke Odvodnje, je kontrola u sklopu redovnog održavanja sustava, pri čemu će se utvrditi stvarno stanje ilegalnih priključaka. Više doznajte u prilogu TV Istre:

TV Istra

Print Friendly, PDF & Email
Max Friday