NEWS

NATJEČAJ ZA IZLAGANJE NA 8. PHOTODISTORZIJI

photodistorzija
21.09.2017. 12:37; Učitavanja: 127; Početna / Obavijesti / Natječaji / NATJEČAJ ZA IZLAGANJE NA 8. PHOTODISTORZIJI

Photodistorzija VIII/ multimedijalna bienalna izložba fotografija / 2017.
organizator: POU Poreč, Narodni trg 1, 52440 Poreč, tel. 052/887-217
[email protected]
www.poup.hr
 
termin: 27.10. – 25.11. 2017.
mjesto: Poreč

Kamera nas uvodi u
projekt koji svojim konceptualnim pristupom želi predstaviti fotografiju kao proizvod, medij i nezaobilazan optički nesvjesno (das Optisch-Unbewusste) kao i psihoanaliza u nesvjesne nagone (Walter Benjamin, 1969. ).
Photodistorzija je umjetnički oblik komunikacije unutar suvremenog društva. Projekt je zamišljen kao izložbeni postav fotografija i predstavljanje specifičnih procesa, manifestacija i primjene fotografija u raznim artificiranim prostorima. U skladu sa zakonitostima likovne umjetnosti, gdje fotografija ima svoje likovno i umjetničko mjesto, Photodistorzija predstavlja različite konceptualne radove unutar više galerijskih prostora.
Ovogodišnja je tema festivala: INTIMNOST.
Intimnost je osobna, iskrena. Ona je i poznata, tajnovita i začudna, ali i mračna i neugodna. Podrazumijeva bliskost između dvoje ili više međusobno povezanih ljudi.  Obitelj, prijatelji, ljubavnici… Oni kojima nježno šapućemo, čiji miris osjećamo u odsutnosti.  Toplina zajedništva, gorčina rastanka. Intimnost je i duboko razumijevanje i poznavanje mjesta koja nas okružuju, koja istražujemo. Šume kojima šetamo, snovi kojima lutamo. Prostori u kojima se gubimo i ponovno nalazimo.  Mjesta i ljudi kojima pripadamo. 
Photodistorzija  osigurava ravnopravan pristup svim autorima iz Hrvatske i inozemstva, koji rade u različitim područjima i tehnikama fotografije. Prijaviti se može serija fotografija (min. 3 fotografije iz serije, max. 15). Uz radove je poželjno priložiti kratak opis tj. koncept rada / projekta (do 250 riječi).
Format radova za izlaganje ograničen je na 100 cm (najduža stranica). Broj radova za izlaganje dogovara se s organizatorom po završetku natječaja.  Organizator ima pravo odbiti izložiti rad ukoliko opremljenost kao i tehnička kvalite printa/ispisa izabranog i pristiglog rada ne zadovoljava galerijske standarde izlaganja. Najbitnija je propozicija Photodistorzije da fotografije / instalacije  budu autorsko djelo autora. Sudjelovati mogu svi, bez obzira na iskustvo, godine ili profesiju.
Poziv za sudjelovanje raspisan je putem javnog natječaja, a stručni žiri u sastavu:     

  1. predsjednik žirija –  Maša Bajc,MFA – mr. fotografije
  2. član žirija –  mr.sc. Sebastijan Vojvoda, ak. slikar
  3. član žirija –  Andi Bančić, prof. lik. kulture

izvršit će selekciju najboljih fotografija koje će biti izložene u sklopu skupnih i samostalnih izložbi na lokacijama Male galerije i Istarske sabornice te će dodatno  odabrati rad onog autora koji  po stručnom mišljenju  zaslužuje nagradu – realizaciju  samostalne izložbe u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč 2019. godine.(Učilište pri organizaciji izložbe pokriva putne troškove, smještaj, tehničku podršku pri postavljanju izložbe, tisak plakata i brošure te čuvanje izložbe).
Ime dobitnika nagrade bit će proglašeno na samom otvaranju izložbe.
 
Prijave moraju stići najkasnije do 09.10.2017., a moraju sadržavati sljedeće podatke:

  • Ispunjen obrazac za prijavu (dostupan na stranici 3)
  • kratku biografiju
  • radove u jpg formatu(molimo slati jpg širine max 2000 px i 100 dpi – pojedinačni mail ne smije prekoračiti 5 Mb)
  • radove i ispunjenu prijavnicu moguće je slati na mail [email protected]

 
Rezultati natječaja bit će dostupni do 13.10. 2017. godine.

Odabrani radovi moraju biti dostavljeni organizatorima najkasnije do 23.10. 2017. osobno ili poštom na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Isti moraju biti opremljeni okvirom i pripremljeni za izlaganje. Troškove slanja i povratka radova snose sudionici izložbe sami.
 
Više informacija možete dobiti na web stranicama www. poup.hr  te steći uvid u prošla izdanja biennala.
 
POSEBNE  NAPOMENE:
Nepotpune prijave neće se razmatrati.
Radovi moraju biti prijavljeni do datuma određenog natječajem.
Organizator ne snosi troškove printa fotografija, prijevoza radova ni njihova povrata.
Prijavitelji radova obvezuju se da će autorska prava prikazivanja i tiskanja ustupiti organizatoru za potrebe promidžbe festivala bez naknade.

 

PROPOZICIJE I OBRAZAC ZA PRIJAVU

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S