NEWS

Natječaj za slogan turističke destinacije ´Istra´

18.10.2011. 00:00; Učitavanja: 273; Početna / Obavijesti / Natječaji / Natječaj za slogan turističke destinacije ´Istra´
741tzi-logo.jpg

Turistička zajednica Istarske županije dana 19. listopada 2011. godine objavila je Natječaj za slogan turističke destinacije ´Istra´.

Ovaj Natječaj prvi je od tri natječaja koje objavljuje Turistička zajednica Istarske županije u cilju dobivanja novog vizualnog identiteta Istre kao turističke destinacije te će se cjelokupni proces provoditi u tri faze/natječaja:

(1) Natječaj za slogan turističke destinacije Istra;

(2) Natječaj za znak i/ili logotip turističke destinacije Istra;

(3) Natječaj za kreativni koncept vizualne komunikacije i koncept vizualne komunikacije brenda Istra.

Svrha i cilj dobivanja novog vizualnog identiteta Istre (Istarske županije) kao kvalitetne i prepoznatljive turističke destinacije čiji su osnovni zadaci:

  • proizvesti visoki utisak i asocijaciju na turističku destinaciju ´Istra´, te prepoznatljivost destinacije ´Istra´,
  • proizvesti funkcionalnost u smislu bogatstva destinacije i jasno naznačiti konkurentske prednosti destinacije ´Istra´,
  • pobuditi interes za destinacijom u skladu s raznolikom turističkom ponudom, atrakcijama, karakterističnim turističkim proizvodima istarskog poluotoka,
  • potenciranje odabranog imidža Istre kao očuvanog dijela Mediterana u suglasju s pozicioniranjem Istre kao zelenog utočišta Mediterana – ´Green Mediterranean Hideaway´.

Dobivanje formalnih elemenata identiteta – slogana i vizualnog identiteta – predstavlja prvi korak u izgradnji funkcionalnog i prepoznatljivog destinacijskog brenda Istra. Uvjetima natječaja TZIŽ tražiti će dojmljiv i privlačan slogan i vizualni identitet koji će u primjeni jasno razlikovati Istru od drugih turističkih regija, značajno pridonijeti promocijskim aktivnostima i razvoju imidža regije, odnosno postaviti temelj za izgradnju prepoznatljivog destinacijskog brenda na turističkom tržištu. Slogan u sprezi s vizualnim identitetom Istre tj. kreativni koncept vizualne komunikacije i koncept vizualne komunikacije ´branda´ Istra treba privući pažnju budućeg posjetitelja i komunicirati regiju Istra kao poželjno i privlačno odredište. Istodobno, treba mu olakšati razumijevanje identiteta i karaktera destinacije te očekivanog sadržaja ponude regije.

Natječaj za slogan turističke destinacije Istra započinje 19. listopada 2011. godine objavom na službenim Internetskim stranicama www.istra.hr  uz obavijest u javnim glasilima. Cjelokupna dokumentacija i sve informacije o tijeku Natječaja objaviti će se na web adresi http://www.istra.hr/natjecaj/slogan .

Rok za primitak prijava je 26. listopada 2011. do 16 sati. Prijave se predaju isključivo putem online obrasca/prijave na službenoj web stranici.

Novčana nagrada za pobjednički slogan iznosi 25.000 kuna.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite Uredu Turističke zajednice Istarske županije na tel. 052 452 797 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email
MAX opće  S