NEWS

Nakon Vinistre fešta na porečkoj rivi

vbeg3401305
15.05.2017. 00:11; Učitavanja: 708; Početna / Lifestyle / Zabava / Nakon Vinistre fešta na porečkoj rivi

Porečani i njihovi gosti su i ove godine nakon zatvaranja vrata Vinistre uživali u jedinstvenim glazbenim i eno-gastro doživljajima manifestacije Wine Nights u šatoru smještenome na rivi, a koje je organizirala turistička tvrtka Valamar uz partnerstvo Grada Poreča i Turističke zajednice.

The Frajle

U četvrtak se za odličnu atmosferu pobrinula novosadska glazbena senzacija The Frajle, u petak je nastupila Natali Dizdar, a kao šećer na kraju, u subotu je zasvirao Neno Belan & Fiumens te Crvena jabuka.

Nepotrebno je i spominjati kako je šator tijekom svih tih večeri bio poput šipka dupkom pun ljudi koji su plesali, a uz bogati program dodatno se mogla iskušati i ponuda vrhunskih vinara među kojima su bila ona Pilata, Frankovića, Damjanića, Geržinića, kao i odlična vina Ritoše, Matoševića, Vina Lagune, Peršurića… dok su istinski ljubitelji domaće gastronomije mogli kušati i kulinarske kreacije chefova Maria Postružina iz restorana Miramare i Damira Modrušana iz restorana Zigante.

Nagradna igra

Uz degustacije vina i istarskih specijaliteta, ponuda u šatoru dodatno je obogaćena i kratkim vinskim pričama sommeliera Sandija Parisa iz Valamar Rivijere koji je posjetiteljima svaku večer otkrivao raznolike enološke tajne i savjete, a posebnost ovogodišnje manifestacije svakako je bila i nagradna igra za sve posjetitelje. Organizatori su pripremili takozvanu vinsku putovnicu u kojoj se skupljaju pečati prilikom konzumacije, a dobitnici su imali priliku osvojiti paket deset vinskih magnuma od jedne i pol litre istarskih vinara, noćenje u Valamar Lacroma Dubrovnik Hotelu, te Wine, Cheese and Oil Experience u Stanciji Špin, ali i konzumacije u lokalnim restoranima i barovima. Pečati su se skupljali u šatoru gdje se za konzumaciju dobivao jedan pečat, u barovima na različitim gradskim lokacijama koji sudjeluju u programu dva, a u restoranima čak tri pečata.

(Napisao i snimio Ivan GRGAT, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights