NEWS

Najavljen međunarodni turnir u odbojci na pijesku Volleyteam open – Poreč open 2018

20180702_110115
02.07.2018. 13:51; Učitavanja: 584; Početna / Sport / Najavljen međunarodni turnir u odbojci na pijesku Volleyteam open – Poreč open 2018

U Hotelu Parentium održana je danas (02.07.18.) konferencija za medije povodom Međunarodnog turnira u odbojci na pijesku Volleyteam open 2018., koji će se od 5. do 8. srpnja održati u Poreču, u Zelenoj laguni, po novom Zelena resort.
Turnir su najavili Ljubo Travica i Vjekoslav Hanžić u ime organizatora, gradonačelnik Loris Peršurić, Ronald Korotaj u ime Plave lagune, Nenad Velenik u ime TZG Poreč, Tino Hanžić kao igrač  i Petar Milotić u ime Istarskih supermarketa kao jednog od sponzora turnira.
Uz nagradni fond od 10.000 Eura i televizijski prijenos natjecat će se 16 muških i 16 ženskih parova na četiri terena dok će uz glavni teren biti postavljene tribine sa više od 600 sjedećih mjesta.

Turnir će se igrati prema pravilima FIVB-a, što znači, da u glavni turnir (16 ekipa) prema bodovima direktno ulazi 10 parova, četiri para svoj nastup pokušat će izboriti kroz kvalifikacije, dva wild carda (pozivnice) dodjeljuje organizator.

Turistička zajednica Grada Poreča sufinancirala je ovaj event sa 50.000 kn predviđenih u Planu i programu rada za 2018. godinu.

Plava Laguna partner je turnira pa je član Uprave Ronald Korotaj ovom prilikom istaknuo: „Ponosni smo što smo domaćini ovog prekrasnog događanja, koje nema samo sportski karakter. U Plavoj Laguni sportska infrastruktura razvijala se zajedno sa ostalom infrastrukturom – mi smo domaćini aktivnih odmora od 1957. godine. Imamo jednu od najboljih infrastruktura za sportska događanja u Hrvatskoj, ako ne i najbolje, a uz izvanrednu uslugu u našim hotelima u Zelena Resortu, vjerujem kako će svim sportašima boravak biti ugodan i kvalitetan. Plava Laguna organizira brojna sportska događanja te je sponzor isto tako velikim sportskim manifestacijama – od porečkog Polumaratona, biciklističkih i trkačkih utrka u Poreču i Umagu, Istarske zimske lige, pa sve do našeg ATP Croatia Open Umag, koji će ove godine doživjeti svoje 29. izdanje.“

Direkor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik podcrtao je turistički značaj ovog turnira: „Važna činjenica u izgradnji image-a destinacije je kontinuitet te uspješna organizacija. S ovim turnirom pokazujemo upravo ove karakteristike i dokazujemo da je Poreč doista grad sporta te nadasve ističemo komparativne prednosti spram sličnih destinacija u okruženju. Zahvaljujemo organizatorima koji su prepoznali potencijal destinacije, te pozdravljamo igračice i igrače iz cijelog svijeta i želimo svima ugodan boravak u biseru Hrvatskog turizma uz slogan – Vi nas upotpunjujete. „

Gradonačelnik Grada Poreča ovom je prilikom rekao: „Kad imate svu infrastrukturu, sportski duh, onda vam je zadovoljstvo ugostiti ovakvu manifestaciju. Ona okuplja poznata lica koja su u Poreču godinama imali kampove pa nam je zato još draža“.

Na konferenciji je sudjelovao i Petar Milotić, u ime Istarskih supermarketa koji je pozvao još jednom sve na pješčanu plažu Lotosi gdje će svi zajedno uživati u vrhunskom sportu.

Kako javlja portal odbojka.hr, za Poreč Open presented by Volleyteam u muškoj je konkurenciji bilo prijavljeno više od pedeset parova i jednako toliko među ženama. Prema trenutnom porektu i osvojenim bodovima FIVB je zaključio listu od osam najupješnijih. Početnom broju dodana su četiri hrvatska para među kojima je onaj koji je pravo sudjelovanja ostvario po principu pozivnice te će za preostala četiri mjesta kroz kvalifikacije boriti još 16 pjeskaških parova. Kako je Austrijanaca najviše, oni će kroz dodatni sustav (country quota) pokušati do kvalifikacija te glavnog turnira.
Latvijci Smeding i Rezga predvode parove u glavnom turniru s ukupno 777 bodova. Slijede ih Austrijanci Wutzl/Fruhbauer sa 740 bodova te Popov/Iemelianchyk iz Ukrajine sa 600 bodova.
Od hrvatskih parova na Poreč Openu zaigrat će Đorđević/Jerčić, Pribanić/Silić, Karaula/Šimac te mladi par Hanžić/Šapina.
U ženskoj konkurenciju listu u glavnom turnira predvode Ukrajinke Makhno/Makhno sa 620 bodova ispred Francuskinja Jupiter/Chamereau (575) te Poljakinja Kloda/Ceynowa (540).
Četiri ženska hrvatska para također su u glavnom turniru. Beachvolleyball World Tour u Poreču igraju Maja Roško i Ivana Ovčina, Luna Bečić i Mirna Bečić, Marina Čorić i Dorotea Ćosić te Gabrijela Stipanović i Ana Šutalo.

Kvalifikacijske utakmice u muškoj i ženskoj konkurenciji igraju se u četvrtak od jutarnjih sati na terenima u Zelenoj laguni.

Susreti glavnog turnira počinju u petak u 9 sati, finala su predviđena za nedjelju u 16 i 17 sati, stoji u priopćenju na portalu ODBOJKA.HR

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S