NAJAVLJEN 18. RALLY POREČ 2017. Na startu se očekuju 53 posade iz pet zemalja

rcar3473574
30.10.2017. 17:53; Učitavanja: 1.073; Početna / Lifestyle / Zabava / NAJAVLJEN 18. RALLY POREČ 2017. Na startu se očekuju 53 posade iz pet zemalja

Svi putovi u petak vode u Poreč na tradicionalni 18. Rally Poreč 2017, a dokaz tomu su jumbo plakati na svim prilazima hrvatskoj turističkoj meki koja ovom manifestacijom formalno ulazi u posezonu i zimske programe, iako njegovim ulicama još uvijek šeću brojni turisti u kratkim rukavima pod već postavljenim novogodišnjim iluminacijskim ukrasima. Ovogodišnje izdanje, kojim se obilježava 18. rođendan ove manifestacije, ujedno punoljetnost, u sjedištu glavnog pokrovitelja Grada Poreča novinarima su predstavili dogradonačelnica Poreča Nadija Štifanić-Dobrilović i predsjednik Organizacijskog odbora Edi Milokanović.

Organizator rallyja, kojim se zaključuje ovogodišnja sezona prvenstva Hrvatske, Autoklub “Poreč Motorsport”, primio je 53 prijave posada iz pet zemalja, najviše 29 iz Hrvatske, potom Italije, Slovenije, Mađarske, te jedne iz dalekog Tajvana.

– Gradu Poreču čast je biti domaćinom ove manifestacije koja je stekla svoj renome i kojom se ulazi u zimski period, ne i san, jer se takvim programima oplemenjuje zimska sezona uobičajene ljetne turističke destinacije. Drago nam je da organizator u svim pogledima posvećuje dužnu pažnju prvenstveno sigurnosti svim sudionicima i gledateljima, a obzirom da se odvija dijelom i u redovnom prometu na širem području porečkog zaleđa prema unutrašnjosti Istre, sigurnost u prometu značajan je faktor i za sve druge sudionike. Dio prometnica u petak i subotu bit će namijenjen samo za rally, stoga pozivam sve žitelje i posjetitelje na puno razumijevanje i poštivanje svih upozorenja, a da ljubitelji brzina istovremeno uživaju u sportskom spektaklu – istakla je Štifanić-Dobrilović.

Ovogodišnji rally svojevrsna je preslika prošlogodišnjeg, pa agilni organizator manifestacije Edi Milokanović ističe.

– Pokazalo se dobrim prošlogodišnji odabir itinerera duljine više od 270 km i svih brzinskih ispita, pa ono što je dobro ne treba mijenjati. Uobičajeno krećemo s brzincem u najljepšoj istarskoj uvali nadomak Tara, potom noćnim prologom, brzincem na centralnom porečkom Gradskom parkiralištu koji se vozi dva puta. Sutradan sudionike očekuju četiri nove dionice, znane u miljeu oktanskih zaljubljenika, a to su Sv. Ivan – Tinjan, Červari – Kanfanar, Mugeba – Radmani i Žbandaj – Vržnaveri, kada se vozi ukupno devet brzinskih ispita. Pobjedničku posadu dočekat ćemo na Gradskom parkiralištu u 18,30 sati u subotu.

Sudionici rallyja stižu u Poreč već sredinom tjedna, a do petka će upoznavati dionice kojima voze. Uoči službenog starta u petak (15.15 sati) moći će isprobati i trkaće automobile na Shakedownu koji se vozi u kraćoj verziji tarskog brzinca u vremenu od 12,30 do 14,30 sati.

Favorit natjecanja je najtrofejniji hrvatski rally as Zagrepčanin Juraj Šebalj, član AKK Sveta Nedelja koji je u Poreču pobjeđivao već osam puta, a priliku za deveti trijumf tražit će u vrhunskom “Hyundai i20 R5” s mladim suvozačem Karlom Golubom.

(Miroslav KRPAN, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
Oktober fest S