Najava iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
03.07.2017. 12:48; Učitavanja: 71; Početna / Obavijesti / Najava iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO

6.-8.7.2017. u 19h    ///    Gru 3 – SINKRONIZIRANO
IZVORNO IME: Despicable Me 3
REDATELJ: Pierre Coffin, Kyle Balda  |  ŽANR: Animirani, komedija, avantura
ULOGE: Steve Carrell, Kristen Wiig, Trey Parker
TRAJANJE FILMA: 0 minuta 

SADRŽAJ FILMA: Nove avanture Grua i njegovih malaca, izazvane su pojavom Gruovog izgubljenog brata blizanca Drua, kojima je u originalnoj verziji glas posudio komičar Steve Carell. Jedan od kreatora “South Parka”, Trey Parker je u originalnoj verziji posudio glas zlikovcu Balthazaru Brattu, koji je kao dijete bio zvijezda, a sada je kao odrastao opsjednut likom koji je bio 80-ih godina. Balthazar će biti najveći Gruov neprijatelj do sada.

 

6.-8.7.2017. u 21h    ///    Brži od najbržih – Kat 12
IZVORNO IME: Overdrive
REDATELJ: Antonio Negret  |  ŽANR: Akcijski
ULOGE: Ana de Armas, Scott Eastwood, Gaia Weiss
TRAJANJE FILMA: 96 minuta 

SADRŽAJ FILMA: Profesionalni kradljivci automobila Andrew i njegov mlađi brat Garrett, nađu se u sukobu s francuskim gangsterima. Dvojica braće specijalizirani su za krađu skupocjenih, luksuznih automobila. Angažirani su ukrasti prekrasan Bugatti iz 1937. vrijedan milijun eura, te se zapute na jug Francuske kako bi izvršili posao no budu uhvaćeni od strane vlasnika i lokalnog gangstera Jacoma Moriera. On im u zamjenu za njihove živote nudi novi posao – ukrasti od njegovog glavnog rivala, Maxa Klempa, njegov najluksuzniji auto – Ferrari 250 GTO iz 1962.

  1. Koncerti u Eufrazijani

Po 56. put Eufrazijeva Bazilika u Poreču ovoga ljeta otvara svoja vrata jednom od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, Koncertima u Eufrazijani. U jedinstvenom će ambijentu spomenika pod zaštitom UNESCO-a između 7. srpnja i 29. kolovoza biti održano 11 koncerata priznatih hrvatskih i inozemnih glazbenika u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a u programu su se našle i tri praizvedbe.
Domaći ansambl CROAZzOLLA Concertante otvorit će 56. izdanje Koncerata u Eufrazijani u petak, 7. srpnja U 21 sat.

 Okosnicu ovoga ansambla čine članovi Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb, poput Ivane Marije Vidović, umjetničke direktorice Epidaurus festivala u Cavtatu i Petra Haluze, člana Los Cabarellosa, jednog od najboljih mariachi sastava na svijetu izvan Meksika.

 

LIKOVNA DJELATNOST

MALA GALERIJA

U Maloj galeriji otvorena je izložba fotografija Marine Paulenka “Drugi dom”.
Izložba ostaje otvorena do 30. srpnja,a radno vrijeme galerije je svakim danom osim nedjelje i praznika od 10 – 12 i 19 – 22 sata.

Galerija Zuccato

Izložba RADOMIRA DAMNJANOVIĆ DAMNJAN, SLIKE. 2009. – 2012. u sklopu projekta „Umjetnik na odmoru 2017. / Valamar“ otvorit će se u četvrtak, 6. srpnja 2017. u 21 sat u Galeriji Zuccato, uz prisustvo autora.

Izložbu će otvoriti kustosi Ješa Denegri, jedan od najprominentnijih kustosa, povjesničara umjetnosti i profesora koji se bave istraživanjem avangardne umjetnosti ove regije u 20. st.,  i Dorotea Fotivec (Institut za istraživanje avangarde).

Organizatori: Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac, Valamar Riviera d.d. i Pučko otvoreno učilište Poreč.

Izložba „Radomir Damnjanović Damnjan, Slike. 2009. – 2012.“ ostaje otvorena do 29. 7. 2017., a radno vrijeme Galerije Zuccato je 10:00 – 12:00 i 19:00 – 22:00 sati, svakim radnim danom osim nedjelje i praznika.

OBRAZOVNA DJELATNOST

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč pohađat ćete nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Od neformalnih (neverificiranih) jezičnih tečajeva u ponudi su ruski, španjolski i francuski jezik. Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona 887 – 216 ili na e-mail [email protected].

Osim jezičnih programa, upisi su otvoreni i za sljedeće programe osposobljavanja i usavršavanja:

  • – dadilja
  • – njegovateljica
  • – gerontodomaćica
  • – maslinar
  • – računovođa
  • – serviser osobnih računala
  • – operater na računalima
  • – računovodstveno – knjigovodstveni referent

Informacije i upisi na broju telefona 887 -216 ili na e-mail [email protected].

 

Dječji puhački orkestar „Porečki delfini“ upisuje nove članove!

Porečki delfini pozivaju sve školarce, uzrasta od 5. do 8 razreda, koji žele naučiti svirati puhačke instrumente poput klarineta, trube, trombona, saksofona i bubnjeva da im se pridruže i postanu dio dječjeg puhačkog orkestra.

Provedite svoje djetinjstvo i mladost u druženju s glazbom i s Porečkim delfinima zaronite u glazbene vode.

Voditelj Porečkih delfina je Dušan Baćac.

Za informacije i upise javite se u Pučko otvoreno učilište Poreč na broj telefona 887 – 216!

 

Mješoviti pjevački zbor «Joakim Rakovac» poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja da im se pridruže tako što će se javiti na audiciju koja se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama zbora (bivši Roxy bar, između zgrade Učilišta i Gradske uprave).

Postanite član porečkog gradskog zbora!

Informacije možete dobiti na broju telefona 887-216 ili putem e.maila [email protected].

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture