Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

poup-logo-v
17.07.2017. 09:53; Učitavanja: 125; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

KINO

20.-22.7.2017. u 19h   ///  Vrapčić Richard – sinkronizirano
IZVORNO IME: Richard the Stork
REDATELJ: Toby Genkel, Reza Memari
ŽANR: animacija, avantura

ULOGE: Fran Pocrnić, Lucija Barišić, Dražen Bratulić, Goran Vrbanić, Jelena Miholjević
TRAJANJE FILMA: 85 minuta 

SADRŽAJ FILMA: Vrapčić Richard, siroče kojeg su od rođenja odgajale rode, vjeruje da je jedan od njih. Ali kad dođe vrijeme za migraciju, njegova obitelj roda mora mu otkriti njegov pravi identitet i ostaviti ga u šumi, jer ne bi preživio putovanje do Afrike.  Odlučan u tome da dokaže da je on ipak roda, Richard sam kreće sam na jug, te mu se pridružuje ekscentrična sova Olga s izmišljenim prijateljem i Kiki, narcisoidni papagaj, disko-pjevač. Na ovom epskom putovanju, suočit će se sa brojnim preprekama, poput smrtonosnih šišmiša, golubova koji su ovisnici o internetu i  vrana mafijaša. Kad konačno stignu u Afriku, Richard će morati spasiti svog brata rodu iz kandži čudovišnog jazavca. Najmanja roda će morati naučiti da je najveći vrabac kako bi oslobodila svoj pravi potencijal i ponovo se ujedinila sa svojom obitelji.

 

20.-22.7.2017. u 21h   ///  Planet majmuna: Rat – kat 12

IZVORNO IME: War for the Planet of the Apes
REDATELJ: Matt Reeves 
ŽANR: Akcijski, avantura, drama, SF

ULOGE: Andy Serkis, Judy Greer, Woody Harrelson

TRAJANJE FILMA: 142 minuta
SADRŽAJ FILMA: Caesar (Andy Serkis) i njegovi majmuni prisiljeni su na smrtonosni sukob s ljudskom vojskom koju predvodi nemilosrdni Pukovnik (Woody Harrelson). Nakon što majmuni pretrpe goleme gubitke, u Caesaru se probude mračne misli te krene u osvetnički pohod. Nakon što se napokon nađu licem u lice, Caesar i Pukovnik sudjelovati će u epskoj bitci koja će odlučiti o sudbini obiju vrsti, te o budućnosti planeta.

JAZZ U LAPIDARIJU

            U srijedu, 19. 07. 2017. godine, s početkom u 21.00 sat, u sklopu «22. Jazz-a u Lapidariju», u Lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, održat će koncert Marco Frattini quartet u sastavu: Marco Frattini- bubnjevi, Renato Chicco – orgulje, Ratko Zjaca- gitara,  Stefano Bedetti – sax.

Ulaz je slobodan.

 

  1. Koncerti u Eufrazijani

            U petak, 21. srpnja 2017. godine, s početkom u 21.00 sat, u sklopu «56. Koncertne sezone u Eufrazijevoj bazilici», održat će koncert klasične glazbe Trio Alba, iz Austrije u sastavu:  Livia Sellin, violina, Philipp Comploi, violončelo, Chengcheng Zhao, glasovir.

Cijena ulaznice za koncerte klasične glazbe: 50,00 kn.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku, na dan koncerta, sat vremena prije početka.

 

LIKOVNA DJELATNOST

MALA GALERIJA

U Maloj galeriji otvorena je izložba fotografija Marine Paulenka “Drugi dom”.
Izložba ostaje otvorena do 30. srpnja, a radno vrijeme galerije je svakim danom osim nedjelje i praznika od 10 – 12 i 19 – 22 sata.

Galerija Zuccato

Izložba RADOMIRA DAMNJANOVIĆ DAMNJAN, SLIKE. 2009. – 2012. u sklopu projekta „Umjetnik na odmoru 2017. / Valamar“ otvorena je u Galeriji Zuccato.

Organizatori: Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac, Valamar Riviera d.d. i Pučko otvoreno učilište Poreč.

Izložba „Radomir Damnjanović Damnjan, Slike. 2009. – 2012.“ ostaje otvorena do 29. 7. 2017., a radno vrijeme Galerije Zuccato je 10:00 – 12:00 i 19:00 – 22:00 sati, svakim radnim danom osim nedjelje i praznika.

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights