Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

poup-logo-v
10.07.2017. 13:10; Učitavanja: 76; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

KINO

14.-15.7.2017. u 19h   ///  Divlji psi – kat 18
IZVORNO IME: Dog Eat Dog
REDATELJ: Paul Schrader 
ŽANR: kriminalistički, drama, triler

ULOGE: Nicolas Cage, Willem Dafoe, Christopher Matthew Cook

TRAJANJE FILMA: 93 minuta
SADRŽAJ FILMA: Priča prati tri bivša zatvorenika koja se pokušavaju prilagoditi civilnom životu. Iza sebe imaju dvije odležane kazne, i ukoliko ponovno završe u zatvoru, prema zakonu države Kalifornije, to će biti doživotno. U nemogućnosti da žive normalne živote, trojka prihvati naizgled jednostavan zadatak Clevlandske mafije – otmicu djeteta suparničkog mafijaša. Kada otmica krene u krivom smjeru, trojka se nađe u bijegu, spremna učiniti sve kako ponovno ne bi završili u zatvoru.

 

14.-15.7.2017. u 21h   ///  Spider-man: Povratak kući
IZVORNO IME: Spider-Man: Homecoming
REDATELJ: Jon Watts 
ŽANR: akcija, avantura, SF

ULOGE: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton, Marisa Tomei

TRAJANJE FILMA: 133 minuta
SADRŽAJ FILMA: Mladi Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), koji je svoj senzacionalni debi ostvario u hitu “Kapetan Amerika: Građanski rat” započinje samostalno djelovati pod svojim novopronađenim identitetom u filmu SPIDER-MAN: POVRATAK KUĆI. Uzbuđen zbog iskustva koje je doživio sa Osvetnicima, Peter se vraća kući u kojoj živi s tetom May (Marisa Tomei), a gdje ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.). Peter se pokušava vratiti svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprječavaju misli kako se još uvijek mora dokazati kao pravi superheroj… A pravi trenutak za to možda će doći i mnogo ranije nego što se Peter nadao, kada se u gradu pojavi novi zlikovac – The Vulture (Michael Keaton).

JAZZ U LAPIDARIJU

            U srijedu, 12. 07. 2017. godine, s početkom u 21.00 sat, u sklopu «21. Jazz-a u Lapidariju», u Lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, održat će koncert  PAULUS SCHÄFER & DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP.

Ulaz je slobodan.

 

  1. Koncerti u Eufrazijani

            U petak, 14. srpnja 2017. godine, s početkom u 21.00 sat, u sklopu «56. Koncertne sezone u Eufrazijevoj bazilici», održat će koncert klasične Glasovirski duo, Tatiana Šverko iz Pule i Leonardo Angelini iz Rima.

Cijena ulaznice za koncerte klasične glazbe: 50,00 kn.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku, na dan koncerta, sat vremena prije početka.

 

LIKOVNA DJELATNOST

 

MALA GALERIJA

U Maloj galeriji otvorena je izložba fotografija Marine Paulenka “Drugi dom”.
Izložba ostaje otvorena do 30. srpnja, a radno vrijeme galerije je svakim danom osim nedjelje i praznika od 10 – 12 i 19 – 22 sata.

Galerija Zuccato

Izložba RADOMIRA DAMNJANOVIĆ DAMNJAN, SLIKE. 2009. – 2012. u sklopu projekta „Umjetnik na odmoru 2017. / Valamar“ otvorena je u Galeriji Zuccato.

Organizatori: Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac, Valamar Riviera d.d. i Pučko otvoreno učilište Poreč.

Izložba „Radomir Damnjanović Damnjan, Slike. 2009. – 2012.“ ostaje otvorena do 29. 7. 2017., a radno vrijeme Galerije Zuccato je 10:00 – 12:00 i 19:00 – 22:00 sati, svakim radnim danom osim nedjelje i praznika.

OBRAZOVNA DJELATNOST

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč pohađat ćete nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Od neformalnih (neverificiranih) jezičnih tečajeva u ponudi su ruski, španjolski i francuski jezik. Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona 887 – 216 ili na e-mail [email protected].

 

Osim jezičnih programa, upisi su otvoreni i za sljedeće programe osposobljavanja i usavršavanja:

  • – dadilja
  • – njegovateljica
  • – gerontodomaćica
  • – maslinar
  • – računovođa
  • – serviser osobnih računala
  • – operater na računalima
  • – računovodstveno – knjigovodstveni referent

Informacije i upisi na broju telefona 887 -216 ili na e-mail [email protected].

 

Dječji puhački orkestar „Porečki delfini“ upisuje nove članove!

 Porečki delfini pozivaju sve školarce, uzrasta od 5. do 8 razreda, koji žele naučiti svirati puhačke instrumente poput klarineta, trube, trombona, saksofona i bubnjeva da im se pridruže i postanu dio dječjeg puhačkog orkestra.

Provedite svoje djetinjstvo i mladost u druženju s glazbom i s Porečkim delfinima zaronite u glazbene vode.

Voditelj Porečkih delfina je Dušan Baćac.

Za informacije i upise javite se u Pučko otvoreno učilište Poreč na broj telefona 887 – 216!

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture