NEWS

Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

Andi_Bancic_Canon_5DMIII_12.03.2016_20.43.02_8233
foto: Andi Bančić/ photo arhiv Zlatnog Zuba, [email protected] 2016.g
14.01.2019. 11:51; Učitavanja: 133; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

Kino

četvrtak, 17. 1., petak, 18. 1. i subota, 19. 1. u 18.00

Mala gospođica Dolittle – sinkronizirano
izvorno ime: Little Miss Dolittle
redatelj: Joachim Masannek
žanr: obiteljska komedija
uloge: Tomislav Jurčec, Luna Lastrić, Dražen Bratulić
trajanje: 96 minuta

sadržaj: Liliane, 11-godišnja djevojčica nadimka Lilli, može razgovarati sa životinjama! Ovo je tajna koju ne bi trebao znati nitko osim njenih roditelja. Njezin poseban talent prouzrokovao je mnogo problema u prošlosti i zbog njega se obitelj ponovno mora preseliti. Lilli obećava da će svoju tajnu držati za sebe kad dosele u novi dom, no taj se plan malo promijeni nakon što otkrije da je zli kradljivac životinja ukrao bebu slona Ronnija iz lokalnog zoološkog vrta. Zajedno s prijateljem Jessom Lilli započinje uzbudljivu avanturu spašavanja Ronnija i ostalih životinja.

četvrtak, 17. 1., petak, 18. 1. i subota, 19. 1. u 20.00

Moj osobni rat
izvorno ime: A Private War
redatelj: Matthew Heineman
žanr: biografija, ratna drama
uloge: Rosamund Pike, Jamie Dornan, Tom Hollander
trajanje: 110 minuta

sadržaj: Film je temeljen na članku Marie Brenner iz 2012. godine Marie Colvins Private War, objavljenog u Vanity Fairu i koji prati mukotrpno izvještavanje iz raznih ratnih zona na koja je neustrašiva Colvin odlazila. Izvještavala je s točke svakog velikog sukoba u svijetu od Čečenije do Šri Lanke, gdje je i izgubila lijevo oko 2001. godine. Njezina misija bila je pokazati pravi trošak rata, zajedno s poznatim ratnim fotografom Paulom Conroyem. Ubijena je 2012. godine u Siriji tijekom jednog napada dok je izvještavala za britanski The Sunday Times, zajedno s fotografom s kojim je putovala.

Kazalište

srijeda, 23. 1. u 20.00

Otpisa(NE)
kazališna predstava
Kazalište Moruzgva i Gradsko kazalište – Scena “Gorica”
režija: Nikola Zavišić
tekst: Renato Baretić

uloge: Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin, Erna Rudnički

Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da bude korisna. Njegov slučajni ulazak u njihove živote za sve njih znači trenutni emotivni potres, tijekom kojeg sve tri žene dožive značajne promjene pogleda na svijet. Lavina zastrašujućih i tužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata, a Otpisa(NE) su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima, u sebi krije i pregršt komičnih situacija koje će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.

Print Friendly, PDF & Email
MAX 14-23-6-S
Galerija S