NEWS

Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
17.12.2018. 14:01; Učitavanja: 69; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

Kazalište

srijeda, 19. 12. u 20.00

James Patterson’s Gospel Group
kazališna dvorana

  • James Patterson – vokal
  • Shawna Harris – vokal
  • Jered White – vokal
  • Robin Wright – vokal
  • Sean McClain – klavijature

Tradicionalni božićni Gospel još će jednom unijeti čaroliju i snagu afroameričke duhovne glazbe u porečki Advent. Skupina izvođača gospel-glazbe iz SAD-a, na čelu s vodećim glasom nagrađivanog i priznatog Jamesa Pattersona, svojom će neposrednom i moćnom vokalno-instrumentalnom izvedbom zagrijati i zaigrati publiku u predbožićnom razdoblju.

Kino

petak, 21. 12. i subota, 22. 12. u 18.00

Smrtonosni strojevi

izvorno ime: Mortal Engines
redatelj: Christian Rivers
žanr: epska avantura
uloge: Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan, Jihae, Ronan Raftery
trajanje: 128 minuta

sadržaj: Tisuće godina nakon što su kataklizmički događaji izbrisali civilizaciju kakvu danas poznajemo, čovječanstvo se prilagodilo novonastalim uvjetima i razvio se novi način života. Gigantski mobilni gradovi sada haraju Zemljom u obliku smrtonosnih strojeva i gospodare manjim naseljima, osvajajući predio po predio. Tom Natsworthy uslijed susreta s opasnim bjeguncem Hesterom Shawom nalazi se u borbi za vlastiti opstanak. Neočekivan dvojac ljudi čiji se putevi nikada nisu trebali sresti spoj je potpunih suprotnosti koje čine nevjerojatan savez, predodređen da promjeni tijek budućnosti.

petak, 21. 12. i subota, 22. 12. u 20.15

Sad ili nikad – kategorija 12
izvorno ime: Second Act
redatelj: Peter Segal 
žanr: romantična komedija
uloge: Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens, Milo Ventimiglia
trajanje filma: 98 minuta

sadržaj filma: Radnja filma prati Mayu, trgovkinju, koja potpuno mijenja svoj način života i navike kako bi dokazala da titula i diploma nisu presudne ako želimo uspjeti u životu. Maya živi u Queensu i već 15 godina radi isti posao u supermarketu. Nakon što očekivanu promociju dodijele nekom drugom, Maya uz pomoć falsificiranog životopisa i najbolje prijateljice Joan dobije uredski posao iz snova. Jedini je problem što o tom poslu ne zna apsolutno ništa, a mora i ozbiljno poraditi na svom stilu.

 

Obrazovna djelatnost

četvrtak, 20. prosinca u 19.00

božićni koncert Mješovitog pjevačkog zbora Joakim Rakovac
kazališna dvorana

Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac poziva ljubitelje zborskog pjevanja na tradicionalni adventski koncert u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

S gostujućim zborom Sklad iz Bakra te pjevačkim zborom Umjetničke škole Poreč porečki zbor pripremio je pregršt prigodnih skladbi pod dirigentskom palicom Đeni Dekleva Radaković.

Pridružite im se u blagdanskoj atmosferi!

Ulaz je slobodan.

 

Edukacija NLP-vještina za poslovanje

  1. siječnja 2019. u Pučkom otvorenom učilištu Poreč počinje edukacija NLP-vještina za poslovanje namijenjena poduzetnicima.

Program se sastoji od pet jednodnevnih seminara (ukupno 50 nastavnih sati) koji objedinjuju osnovne tehnike NLP-a (neurolingvističkog programiranja) za poslovni rast. Riječ je o metodologiji izvrsnosti koja je u svijetu, a sve više i u Hrvatskoj, poslovni standard. Edukaciju organizira tvrtka Motiva iz Rijeke, a seminari će se održavati subotom u prostoru Pučkog otvorenog učilišta.

Više informacija potražite na internetskim stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč www.poup.hr ili na broju telefona 091 151 14 81.

 

Likovna djelatnost

U Maloj galeriji otvorena je izložba Slikanje svjetlopisom Zdravka Kopasa

Mala galerija, Narodni trg 1

trajanje izložbe: do 24. 12. 2018.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00 osim nedjelje i blagdana

Zdravko Kopas rođen je u Opatiji 1954. godine. 1993. sa suprugom Đurđicom Dehzad osniva Umjetničku agenciju KOPART, koja u Rijeci djeluje kontinuirano od 1995. godine na predstavljanju hrvatskih umjetnika, kao i umjetnika iz susjednih zemalja. Intenzivno izlaže od 2005., samostalno i skupno na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za svoje radove višestruko je nagrađivan i pohvaljivan. Član je HDLU-a Rijeka i HZSU-a u statusu multimedijskog umjetnika.

 U galeriji Zuccato otvorena je skupna izložba fundusa galerije.

galerija Zuccato, Decumanus 34

trajanje izložbe: do 6. 1. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00 osim nedjelje i blagdana 

U sklopu izložbenog djelovanja galerije Zuccato tijekom posljednjih godina sakupljen je, donacijama i otkupom, značajan broj radova umjetnika koji su svojim izložbama gostovali u prostoru galerije. Kako fundus ne bi bio samo pasivna zbirka, iako oplemenjuje radne prostore Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Umjetničke škole i Grada Poreča, odlučilo se učiniti kolektivni, selektirani likovni projekt i dio radova fundusa predstaviti javnosti.

Autori u projektu: Zoltan Novak, Bojan Šumonja, Maša Bajc, Fulvio Jurčić, Đanino Božić, Zlatko Lončarić, Egidio Budicin, Patricija Purgar, Ivana Jurić, Metka Krašovec, Nives Kavurić Kurtović, Zlatko Prica, Joško Eterović, Alem Korkut, Ivan Fijolić, Lovro Artuković, Saša Pančić, Šime Vulas, Branko Ružić, Josip Diminić, Edo Murtić, Zdravko Milić, Oton Gliha.

Print Friendly, PDF & Email
max 2
Funtana Istra S