NEWS

Najava događanja iz porečkog POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
04.03.2019. 15:39; Učitavanja: 83; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz porečkog POUP-a za ovaj tjedan

Kazalište

  1. Zlatni zub, festival komedije i smijeha (26. 2. – 10. 3.)

Program ovogodišnjeg Zlatnog zuba nudi sveukupno 9 pomno probranih komedija, od kojih su zbog iznimnog interesa publike neke ponuđene u više izvedbi. Predstave su u tijeku trajanja festivala popraćene i trima prigodnim koncertima u foajeu kazališta.

Cjelokupan je program festivala dostupan na internetskim stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč: https://bit.ly/2SFHlxy. Ulaznice i mjesta u kazalištu mogu se rezervirati pomoću internetskog rezervacijskog sustava na poveznici http://rezervacije-poup.hr, čime su do samog dana predstave ulaznice dostupne po povoljnijim cijenama.

Dodjela nagrade Zlatni zub dodijelit će se najboljoj predstavi nakon posljednje izvedbe u konkurenciji 9. ožujka. O najboljoj predstavi odlučuje upravo publika jačinom svog pljeska, mjerenog pljeskometrom.

Smijte se slatko, glasno i opušteno uz 12. Zlatni zub i ne propustite pogledati izvanredne komedije uzavrele porečke kazališne sezone! 

utorak, 5. 3. u 20.00

Ćiro

autorski projekt
redatelj i uloga: Tarik Filipović

Ni Ćiru Blaževića ni Tarika Filipovića nije potrebno posebno predstavljati, a iz dugogodišnjeg prijateljstva dvojice nogometnih fanatika izrasla je i ova duhovita monodrama. U dirljivom pogledu na život trenera svih trenera, osebujnog heroja iz ‘98., čije su zakulisne strategije jednako kao i one na terenu ispisale jedno od najljepših ljeta u povijesti Hrvata, upoznajte legendarnog Ćiru iz perspektive jednog od najpoznatijih glumaca i TV-voditelja u regiji, koji i sam polako postaje institucija.

 

petak, 8. 3. u 20.00                          

Majstor Jura
Kazalište Tragači i Centar mladih Ribnjak
autorica teksta i redateljica: Jelena Hadži-Manev
uloga: Marijana Matoković

Majstor Jura priča je o djevojci koja je u Zagreb došla studirati filozofiju i književnost, a završila renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne znaju jest da Jura tijekom renovacije u njima i živi. Dok gleta zidove i sanja o studiju pantomime u Njemačkoj, pratimo njezinu preobrazbu iz djevojčice koja je fakultet napustila zbog ljubavi u ženu koja je ispočetka izmislila samu sebe. Bodreći ju tako u iskrenim emocionalnim previranjima možda i sami u sebi otkrijemo snagu za pokoju životnu promjenu.

Koncert u foajeu kazališta nakon predstave

Povodom međunarodnog obilježavanja Dana žena nakon predstave u foajeu kazališta održat će se koncert Cool Quarteta na čelu s pjevačicom Ivom Gortan.

Ulaz je slobodan!

 

subota, 9. 3. u 17.30 i 20.00

Brodolomke

Kazalište Moruzgva i Ludens Teatar
autorica teksta: Ana Maras Harmander
dramaturginja: Ana Tonković Dolenčić
redatelj: Krešimir Dolenčić
uloge: Ecija Ojdanić/ Ana Maras, Anita Matić Delić/ Iva Jerković, Daria Lorenci Flatz/ Nataša Kopeč, Sanja Milardović, Luka Petrušić/ Sven Šestak

Dok je o alkoholizmu najlakše govoriti u statističkim podacima, u svakoj se brojci krije specifična ljudska sudbina. Četiri žene u izolaciji primorane su suočiti se s ovisnošću, i u svojoj nesreći kroz terapiju plesom otkriti novi život. Osobni konflikti junakinja na neočekivan način svoja razrješenja pronalaze kroz podršku i suosjećanje, dok uz pregršt gorkog humora, glazbe i plesa one putuju prema prihvaćanju, prijateljstvu i oprostu.

Dodjela nagrade Zlatni zub nakon predstave

Nakon predstave Brodolomke, posljednje u konkurenciji ovogodišnjeg festivala komedije i smijeha, održat će se dodjela pobjedničke nagrade Zlatni zub. Nagrada će pripasti predstavi koja je prema doživljaju publike bila najbolja i zaslužila najjači i najdulji pljesak.

Nakon dodjele nagrade u foajeu kazališta slijedi  koncert Barbare Munjas u sastavu Calligraphy.

Ulaz je slobodan! 

 

nedjelja, 10. 3. u 17.00

Priče iz čarobne kutije
Teatar Naranča
dječja predstava
redatelj: Majkl Mikolić
uloge: Mathilde Vukosavljavić, Elizabeta Košeto

Za sam kraj 12. Zlatnog zuba i izvan festivalske konkurencije u kazalište pozivamo najmlađu publiku. Moć priče dočarana kroz Ezopove basne Kornjača i zec, Lisica i roda te Poljski i gradski miš još jednom će prevladati sve razlike u izvedbi Teatra Naranča. Sestrične koje su djetinjstvo provele skupa, a potom bile razdvojene svoje će prijateljstvo ponovo pronaći uz pomoć čarobne kutije u koju su davno spremile upravo ljubav prema pričama.

 

ponedjeljak, 11. 3. u 19.00

javna generalna proba KUP 54+

utorak, 12. 3. u 19.00

premijera KUP 54+

San o svjetlima pozornice i nastupu na kazališnim daskama za porečku amatersku kazališnu skupinu starijih od 54 godine nije ostao samo hir iz djetinjstva. Naši su ga kreativci, pod vodstvom glumca i redatelja Nebojše Borojevića, odlučili ostvariti i ponosno ga predstaviti porečkoj publici u dva termina.

Tema njihovog dramskog teksta njihove su bogate životne priče, u kojima su zbog različitih razloga odmaknuti od bavljenja umjetnošću. Više od pola stoljeća kasnije – stariji, iskusniji i mudriji – napokon su dobili priliku izraziti se i posvetiti razradi svojih velikih uloga. Ne propustite vidjeti njihovo malo umjetničko djelo prepuno pozitivne i kreativne energije!

Kazalište u Poreču KUP 54+ projekt je Grada Poreča i partnera Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Sufinanciran u stopostotnom iznosu sredstvima Europske unije i Ministarstva kulture RH.

Ulaz na ove predstave je slobodan.

Likovna djelatnost

U Maloj galeriji otvorena je izložba fotografija Razotkrivanje.

trajanje izložbe: do 16. 3.
radno vrijeme galerije: 16.00 – 20.00
subotom: 10.00 – 12.00 i 16.00 – 20.00
Radnim danom u prijepodnevnim satima posjet izložbi može se dogovoriti na telefon 052 887 217.

Nedjeljom i blagdanom zatvoreno.

Izložba Razotkrivanje Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba povezana je s fotomonografijom Savršenstvo evolucije – Razotkrivanje. Izložba se sastoji od fotografija i muzejskih predmeta (kukaca i minerala) korištenih tijekom snimanja. Na fotografijama su snimljeni minerali iz Mineraloško-petrografskog odjela HPM-a i kornjaši iz vrlo vrijedne Zbirke kornjaša Mikšić koja se također ondje čuva. Izložba prikazuje samo djelić bogatog fundusa Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a ujedno otkriva začudnu podudarnost žive i nežive prirode u bojama, teksturama, šarama i oblicima.

 

Obrazovna djelatnost

Obrazovna djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Poreč obavještava da se još uvijek možete uključiti u rad sljedećih obrazovnih skupina tečajeva stranih jezika:

  • njemački jezik A1.1. – nastava ponedjeljkom i srijedom 17.30 – 45;
  • njemački A1.2. – nastava utorkom i četvrtkom 18.00 – 20.15;
  • talijanski A1.2. – nastava ponedjeljkom i srijedom 16.45 – 19.00;
  • engleski A1.1. – nastava utorkom i četvrtkom 17.00 – 19.15.

Više informacija na telefonskom broju 052 887 216 ili putem e-pošte na [email protected].

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S