NEWS

Najava aktivnosti RK Poreč za predstojeću sezonu

01.08.2006. 00:00; Učitavanja: 40; Početna / Sport / Najava aktivnosti RK Poreč za predstojeću sezonu

Po očekivanju prvi su startali prvoligaši čije takmičenje počinje dosta rano, 2 rujna, za nas na moru dosta nezgodno, naime tada je još uvijek ljeto. Nakon mjesec dana priprema, prva važnija provjera će biti 26 kolovoza kada će naša ekipa igrati u Senju, na turniru koji će obilježiti 50 godina postojanja toga kluba.

Prije toga, u petak 11 kolovoza ćemo dočekati slovenskog viceprvaka KOZINU, koja igra u Ligi prvaka u grupi protiv Barcelone. Kao što sam već napomenuo, prva liga starta prva, naši igraju u skupini A, zajedno sa Zagrebom, Osijekom, Karlovcem, Splitom, Varteksom, Crikvenicom i Goricom. Ova skupina je puno teža od prošlogodišnje, a naša će publika imati po prvi puta priliku vidjeti momčadi Karlovca i varaždinskog Varteksa.

Liga starta znači 2.rujna, putujemo u Split, 7 dana kasnije smo u Osijeku, a prvu domaću utakmicu igramo 16 rujna protiv Gorice. Slijedi put u Karlovac, dolazi nam prvak Zagreb, putujemo u Crikvenicu, da bi posljednju utakmicu prvog kruga u grupi igrali kući protiv Varteksa.

Odmah zatim su i uzvratni susreti, tako da utakmice po skupinama završavaju 9 prosinca. Slijedi duga pauza, nastavak prvenstva je 24 veljače, kada se takmičenje nastavlja Ligom 4, te Ligom 12. Naime, ove godine je prvoligaško takmičenje pretrpilo neke izmjene u propozicijama – samo prve dvije ekipe iz skupina će igrati za prvaka države, dok će ostale razigravati za položaj od 5-16 mjesta. Promjene su nastale i za opstanak u ligi, direktno ispadaju 2 ekipe, dok će 14-plasirana momčad u kvalifikacije sa 3 drugoligaša.

S obzirom na osvojeno 4.mjesto u prošloj takmičarskoj sezoni, naša momčad neće igrati županijski kup, već će direktno ući u osminu finala hrvatskoga kupa, koji je na programu 17 veljače, odnosno 7 dana prije nastavka prvenstva po novim skupinama.

To četvrto mjesto omogućilo je našoj ekipi da po prvi put u povijesti igra jedno evropsko takmičenje, radi se o Challenge Cupu. Slučaj je htio da ćemo direktno ući u treće kolo, utakmica je na rasporedu 4 studenoga, a žrijebanjem koje će se održati mjesec dana ranije ćemo doznati gdje putujemo, odnosno protiv koga igramo.

Odmah iza Nove godine u Poreču će ponovno boraviti olimpijski pobjednici, reprezentacija Hrvatske, koja će boraviti tu 15 dana u sklopu priprema za odlazak na svjetsko rukometno prvenstvo, koje će se ove godine igrati u Njemačkoj od 18 siječnja nadalje. Zbog toga će i biti tako velika pauza između utakmica po skupinama i nastavka prvenstva u ligama, a naši ljubitelji rukometa neće ostati previše uskraćeni za ovaj zanimljivi sport, jer ćemo najprije gotovo sigurno gledati reprezentaciju na našem parketu u nekoj prijateljskoj utakmici, a 10 dana nakon toga ćemo biti organizatori memorijalnog turnira Darko Pupovac.

Druga ekipa Poreča koja je osvojila izvanredno 3 mjesto u prošlogodišnjem takmičenju 3. lige, starta krajem mjeseca rujna, a sredinom listopada je očekuju prvi susreti županijskoga kupa. Početkom rujna gotovo je siguran nastup na memorijalnom turniru «Bojan Piutti» u Buzetu.

1.HKRL za koju ove godine mogu nastupati igrači rođeni 1990 godine i mlađi će svoje takmičenje započeti u 10 mjesecu, kada počinje i 1.HMKRL, sa pravom nastupa igrača rođenih 1992 godine. Napominjem da je 1.kadetska liga unificirana, što znači da praktički putuju kao i naša prva ekipa, ali se igra turnirski, dok je mlađe kadetska liga podijeljena u pet skupina, pa je ona regionalnog karaktera, a obuhvaća istarsku, primorsko-goransku, ličko-senjsku, karlovačku i zagrebačku županiju.

Na nivou naše županije, igrati ćemo sa mlađim kadetima, dječacima i mini rukometašima. Ove godine pravo nastupa za dječake ima 94 godište, a mini rukometaši su 96 i 97 godište. S obzirom na to da na nivou županije imamo mali broj utakmica, naš je klub za potrebe mlađih kategorija prihvatio sudjelovanje na nekoliko turnira: u rujnu je nastup u Umagu, u veljači je nastup na dva turnira u Zagrebu, u ožujku smo u Labinu, a u travnju u Karlovcu.

Na žalost i ove smo godine morali otkazati nastup u Parizu, jer kategorije koje nastupaju se ne poklapaju sa onima koje mi imamo u klubu, pa bi slijedeće godine to moralo konačno uskladiti. Radimo ipak na tome da nađemo alternativni turnir u inozemstvu.

9/10 prosinca održati ćemo 8.Božićni turnir kojega sa ponosom ističemo, jer je prošle godine učestvovalo čak 43 ekipe iz čitave Hrvatske, koje su u 2 dana odigrale 99 utakmica, u 4 dvorane. Sa početkom školske godine kreću i naše škole rukometa u Poreču, Vrsaru, Lovreču, Taru i Višnjanu, sa kojima ćemo svake 2-3 sedmice održavati interne turnire u dvorani Veli Jože. Predsjedništvo kluba je imalo pune ruke posla kako bi posložilo svu ovu priču koja će naš klub držati na ugledu kojega ima, puno je ljudi do sada dobrovoljno pomagalo u radu, jer bez njih i nema uspjeha. Slično će biti i ove godine, u ovom trenutku neki odmaraju, drugi pokušavaju zatvoriti financijsku konstrukciju, u ožujku mjesecu će se održati godišnja skupština, itd…..

Imali smo i propusta dosta u našem radu prošle godine, platili smo i danak našem neiskustvu na neki način, jer smo ipak naglo skočili iz treće u prvu ligu. Mnogi to još nisu uspjeli shvatiti, ali organizacija trećeligaškog ili prvoligaškog takmičenja je kao dan i noć. U međuvremenu smo promijenili i unutarnju organizaciju kluba, osvježili Izvršni odbor, pa se nadamo da ćemo ove godine biti efikasniji. Naravno za sve sugestije stojimo na raspolaganju, rado ćemo prihvatiti ljude koje nam žele dobrovoljno pomoći kako bi porečki sport imao rukometnog prvoligaša.

A. Benčić, RK Poreč

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Galerija S