NEWS

Na Trgu slobode danas otplesani i 9.i „Rasplesani razredi“ (video)

IMG-5186 svi 018 svi
18.05.2018. 13:39; Učitavanja: 530; Početna / Lifestyle / Zabava / Na Trgu slobode danas otplesani i 9.i „Rasplesani razredi“ (video)

Da ples opušta, olakšava komunikaciju, ruši sramežljivost i socijalne barijere, povezuje, stvara dobru atmosferu u grupi, jača samopouzdanje te osigurava zabavu pokazali su i ove godine učenici porečkih osnovnih škola predstavljajući porečki autorski preventivni projekt Osnaživanje djece kroz ples- Rasplesani razredi.

Povodom nacionalnog Dana zdravih gradova 20. svibnja na porečkom centralnom gradskom trgu 18.5.2018. predstavila se 9. generacija osnovnoškolskih učenika koji u svojim školama uče plesati. Učenici usvajaju  klasične i latinoameričke plesove u sklopu kreativnog preventivnog projekta usmjerenog osnaživanju socijalnih i komunikacijskih vještina. Nositelji projekta su Zdravi grad Poreč te porečke osnovne škole, OŠ Poreč i Talijanska osnovna škola Bernardo Parentin u suradnji sa plesnim pedagozima plesnog centra Studio iz Pule. 

Na trgu je plesalo 300-tinjak učenika predvođenih vještim plesnim pedagozima. Nastupali su učenici 7. razreda koji su generacijski baš u toj dobi obuhvaćeni porečkim projektom učenja plesnih vještina u školi. U plesu su im se pridružili i porečki osmaši koji su program prolazili pred godinu dana.

Svojom opuštenošću, vedrinom, sigurnim stavom uz smijeh i zabavu učenici su demonstrirali publici usvojene vještine klasičnih i latino američkih plesova ali i svoj sigurni stav te komunikacijske vještine, povezanost i suradnju. Najveća vrijednost projekta je usvajanje vještina plesa u školskom okruženju kao zdravog životnog izbora tijekom odrastanja i čitavog životnog puta. Projekt osigurava već devetoj generaciji djece iznimno međusobno povezivanje, stvaranje toplog razrednog okruženja te posebno toplo povezivanje s razrednicima i stručnom službom svoje škole koji s učenicima plešu tijekom svih sati usvajanja plesnih vještina u školi te  na centralnom nastupu.

Djecu i sve nazočne u publici pozdravila je ravnateljica Zdravog grada Nataša Basanić Čuš te ravnateljice porečkih osnovnih škola Nadia Kos i Ester Zarli koje su djeci zaželjele još puno prilika za veselje i ples  te da ih ples kao zdrav životni izbor prati na putu njihova odrastanja ali i na čitavom životnom putu.

 

Zdravi grad Poreč

video: Radio Centar

Učenici plesači preplavili porečki Trg slobodeVideo-kratka verzijaDa ples opušta, olakšava komunikaciju, ruši sramežljivost i socijalne barijere, povezuje, stvara dobru atmosferu u grupi, jača samopouzdanje te osigurava zabavu pokazali su i ove godine učenici porečkih osnovnih škola predstavljajući porečki autorski preventivni projekt Osnaživanje djece kroz ples- Rasplesani razredi. Povodom nacionalnog Dana zdravih gradova 20. svibnja na porečkom centralnom gradskom trgu 18.5.2018. predstavila se 9. generacija osnovnoškolskih učenika koji u svojim školama uče plesati. Učenici usvajaju klasične i latinoameričke plesove u sklopu kreativnog preventivnog projekta usmjerenog osnaživanju socijalnih i komunikacijskih vještina. Nositelji projekta su Zdravi grad Poreč te porečke osnovne škole, OŠ Poreč i Talijanska osnovna škola Bernardo Parentin u suradnji sa plesnim pedagozima plesnog centra Studio iz Pule. Na trgu je plesalo 300-tinjak učenika predvođenih vještim plesnim pedagozima. Nastupali su učenici 7. razreda koji su generacijski baš u toj dobi obuhvaćeni porečkim projektom učenja plesnih vještina u školi. U plesu su im se pridružili i porečki osmaši koji su program prolazili pred godinu dana.Svojom opuštenošću, vedrinom, sigurnim stavom uz smijeh i zabavu učenici su demonstrirali publici usvojene vještine klasičnih i latino američkih plesova ali i svoj sigurni stav te komunikacijske vještine, povezanost i suradnju. Najveća vrijednost projekta je usvajanje vještina plesa u školskom okruženju kao zdravog životnog izbora tijekom odrastanja i čitavog životnog puta. Projekt osigurava već devetoj generaciji djece iznimno međusobno povezivanje, stvaranje toplog razrednog okruženja te posebno toplo povezivanje s razrednicima i stručnom službom svoje škole koji s učenicima plešu tijekom svih sati usvajanja plesnih vještina u školi te na centralnom nastupu. Djecu i sve nazočne u publici pozdravila je ravnateljica Zdravog grada Nataša Basanić Čuš te ravnateljice porečkih osnovnih škola Nadia Kos i Ester Zarli koje su djeci zaželjele još puno prilika za veselje i ples te da ih ples kao zdrav životni izbor prati na putu njihova odrastanja ali i na čitavom životnom putu. Zdravi grad Poreč

Publiée par Radio Centar-Poreč sur vendredi 18 mai 2018

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City zimski popusti S