NEWS

Na porečkoj rivi postavljen prvi kartozid Državne geodetske uprave u Istri

inauguracija kartozida
25.04.2019. 14:03; Učitavanja: 484; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Na porečkoj rivi postavljen prvi kartozid Državne geodetske uprave u Istri

Na zgradi u kojoj se nalazi Odjel za katastar na porečkoj rivi, danas, 25.04.2019. predstavljen je kartozid Poreča i Poreštine, veličine 5 X 4,50 metara, koji će se tamo nalaziti trajno.

Kartozid (koji se sastoji od ortofoto i topografske karte) je izradila je Državna geodetska uprava, središnji ured iz Zagreba, a riječ je o prvom takvom kartografskom prikazu koji je postavljen u Istarskoj županiji.

Prigodnoj svečanosti predstavljanja nazočili su danas zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković, pročelnik Područnog ureda za katastar u Puli dr.sc. Aldo Sošić i zamjenik gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo dr.sc. Elio Štifanić, te uzvanici najvećim dijelom iz područja geodetske struke.

Na kartozidu je prikazana digitalna ortofoto karta Poreča u mjerilu 1: 5000 i topografska karta Poreštine u mjerilu 1: 25000.

Pročelnik Sošić se posebno zahvalio ravnatelju Državne geodetska uprave Damiru Šanteku, kao najzaslužnijem za realizaciju ovog projekta, te izrazio nadu da će ovo potaknuti i druge gradove u Istri da postave kartozide. Vidaković je rekao kako će kako će kartozid koristiti i građanima i turistima, te istaknuo je kako je u Poreču čak 50 ljudi geodetske struke uključeno u izradu geodetskih izmjera jer je riječ gradu koji radi veliki broj projekata.

rrem

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX 170819-240819 – S
DELFIN 2019 S2