NEWS

MOT 08 studio obilježio međunarodni Dan plesa

e
03.05.2017. 09:23; Učitavanja: 301; Početna / Slider / MOT 08 studio obilježio međunarodni Dan plesa

Ples je sastavni dio svake kulture i bez njega bi život čovjeka bio nezamisliv. Uloga plesa  je da donese vizije, svijest, da prenese poruku u svrhu stvaranja boljeg svijeta, a kako bi kultura plesanja bila promicana na pravi način, od 1982. godine, svakog 29. travnja slavimo Međunarodni dan plesa.

Mot 08 studio za izvedbene umjetnosti  obilježio je taj dan kratkim plesnim programom koreografa Josipe Kalac i Aleksandre Hodak na Trgu slobode pred brojnom domaćom publikom i turistima koje su pozvali na besplatnu projekciju filma „Maov  posljednji plesač“ koja se održala u kinu Poup-a nakon programa.

Slijedeći dan najstarija plesna skupina Magic otputovala je u Zagreb na 6. razglednicu  kulturno-umjetničkog amaterizma RH koja šestu godinu za redom predstavlja kolaž ponajboljih ostvarenja bogatog stvaralaštva hrvatskih amatera. Hrvatski sabor kulture pod svojim okriljem okuplja 928 kulturno-umjetničkih udruga s 1606 sekcija i više od 80 000 članova.

Plesači su se predstavili prošle godine na 27. Susretu plesnih ansambala sa dvije koreografije Josipe Kalac, gdje je stručno povjerenstvo izabralo da naša Udruga u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog bude predstavnik koji će predstaviti kompletnu plesnu umjetnost Hrvatskog sabora kulture.

 Ponosni smo da smo kao jedini istarski predstavnik imali priliku promovirati našu županiju, naš grad i umjetnost kojom se bavimo.

Mot 08

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture