NEWS

Mještanima naselja Veleniki prezentirani predstojeći radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava

20180913_181221
14.09.2018. 22:19; Učitavanja: 275; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Mještanima naselja Veleniki prezentirani predstojeći radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava

Kod Društvenog doma Veleniki, dana 13.09.2018. godine, mještanima su predstavljeni predstojeći radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Veleniki koji će se izvoditi prema Planu gradnje komunalnih vodnih građevina u 2018. godini.

U uvodnom govoru predsjednik M.O. Varvari, Robert Velenik, kojem se ovom prigodom posebno zahvaljujemo na iniciranju, organizaciji i sudjelovanju na sastanku, pozdravio je sve prisutne, najavio je temu današnjeg skupa te istaknuo važnost izgradnje kanalizacijske mreže za mještane naselja Veleniki, koji će uz kanalizaciju dobiti i novi asfalt.

Gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo, gospodin Loris Peršurić istaknuo je da je ispunjeno dano obećanje mještanima naselja Veleniki, nakon sastanka u Varvarima prije nekoliko godina, da će i naselje Veleniki dobiti kanalizaciju, te time povećati postotak pokrivenosti sustava odvodnje koja na području Grada Poreča iznosi preko 90%, na što možemo biti ponosni.

Zatim se je skupu obratio direktor Odvodnje Poreč, gospodin Milan Laković koji je izjavio da Veleniki nisu dobili kanalizaciju jer nisu bili uvršteni u EU Projekt Poreč, ali u samo nekoliko godina, prema danom obećanju, izrađena je projekta dokumentacija, riješeni su imovinsko pravni poslovi, ishođena je građevinska dozvola i osigurana su sredstava za izgradnju kanalizacijske mreže. Vrijednost investicije iznosi 3,2 miliona kuna a izgradnjom mreže naselja omogućiti će se priključenje 69 postojećih objekata i izvršiti priprema za 20-tak budućih objekata prema važećem prostornom planu. Priključiti će se potencijalno 210 korisnika, koji obuhvaćaju sadašnjih stanovnika naselja, vikendaše, turiste i goste ugostiteljskih objekata. Poziva građane za strpljenje i suradnju sa investitorom i izvođačem radova na ukazivanju svih potrebnih informacija na izradi kućnih priključaka. 

Pregled ugovorenih radova, informacije o regulaciji prometa, načinu izvedbe i tehničkim podacima buduće mreže pružio je tehnički direktor Odvodnje Poreč, g. Srđan Mažar kroz sažetu prezentaciju. Pri tom naglasio je da je namjera u kratkom roku od 30 dana završiti radove na glavnoj prometnici i istu pustiti u promet dok se izvode radovi po naselju. Zahvalio se svim svojim suradnicima  iz Odvodnje Poreč koji su sudjelovali u poslovima i aktivnostima, koji su nas doveli do situacije da bi se ovaj projekt mogao realizirati.

Nakon uvodnog izlaganja, zainteresirani građani imali su priliku postaviti pitanja predstavnicima Odvodnje Poreč d.o.o. i Grada Poreča-Parenzo.

U nizu postavljenih pitanja mještane je najviše zanimalo:

  • detaljnija dinamika izvođenja radova po pojedinim dijelovima naselja,
  • regulacija prometa za vrijeme izvođenja radova,
  • način priključenja za postojeće objekte
  • način priključenja za objekte koji nisu obuhvaćeni projektom.

Još je jednom potvrđena velika zainteresiranost građana za najavljene radove na izgradnji kanalizacijske mreže, a sa strane Odvodnje Poreč istaknuta je otvorenost prema svim građanima za komunikaciju u slučaju nedostatka informacija po pitanju provedbe radova a s druge strane prisutni su zamoljeni za toleranciju i fleksibilnost za vrijeme izvođenja radova kako bi se isti izveli na zadovoljstvo svih budućih korisnika u predviđenom roku do kraja mjeseca studenog.

Print Friendly, PDF & Email