NEWS

Marijana Liović i Nataša Ravnić sa Hrvatskom ženskom kuglačkom reprezentacijom osvojile Svijet!!!!

svi skupa
26.05.2019. 18:12; Učitavanja: 260; Početna / Sport / Marijana Liović i Nataša Ravnić sa Hrvatskom ženskom kuglačkom reprezentacijom osvojile Svijet!!!!

Kuglačice osvojile zlato na Svjetskom prvenstvu!!! Ines Maričić postavila novi svjetski rekord!!!

Kuglačice  su u finalu pobijedile reprezentaciju Mađarske sa 5:3 i sa 3759:3665 u čunjevima i time pokazale da su najbolje na Svijetu.

U utakmicu su ušle dobro raspoložene. Prvi blok Marijana Liović, Ana Bacan Schneider i Mirna Bosak imale su dobar start, pa je tako Liović sa 2:2 i 640:597 pobijedila B. Hari, Bacan Schneider sa 4:0 i 616:576 A. Toth, dok Bosak danas nije bila na nivo pa je poen upisala Mađarica G. Csongradi sa 3:1 i 601:589 u čunjevima.

U drugom bloku „svjetska“ Ines Maričić, Milana Pavlic i kombinacija Jambrović/Sedlar/Ravnić imale su malo teže protivnice, no Maričić današnjom vrhunskom igrom srušila je svoj stari rekord koji je postavila u Dettenheimu 2017., te je postavila novi svjetski rekord koji je od danas 687 čunjeva. Milana Pavlic igrala je protiv viceprvakinje svijeta A. Mehes koja je danas bila bolja sa 3:1 i sa 664:631 u čunjevima. Jambrović/Sedlar/Ravnić nisu mogle nikako protiv  Mađarice K. Toth na čijoj su danas strani bili i setovi i čunjevi. No to nema nikakve veze jer hrvatska kuglačka reprezentacije je vrhunskom igrom tokom cijelog Svjetskog prvenstva iz utakmice u utakmicu dokazivala da ima kvalitetu te da zaslužuju zlato.

Na kraju Svjetskog prvenstva Hrvatska je zlatna, Mađarska srebrna, a Njemačka brončana, dok su Čehinje natjecanje završile na visokom četvrtom mjestu.

Kuglači Hrvatske zauzeli su visoko četvrto mjesto u ukupnom poretku svjetskih nacija!!!

Unatrag nešto više od dvadeset godina, točnije prije 23 godine na SP-u u Pragu 1996. Hrvati su bili druga nacija Svijeta i od tada nisu bili u prilici se boriti za medalju, tako da četvrto mjesto veliki je uspjeh za Hrvatsku kuglačku reprezentaciju.  Danas, priliku da se popnemo na postolje smo propustili iako je želja za pobjedom bila velika.

Prvi u borbu protiv Mađara krenuli su Branko Manev i Alen Kujundžić. Manev sa 2:2 u setovima protiv L. Karsaija, ali sa manje srušenih čunjeva 638: 650 nije uspio upisati poen na našu stranu, ali zato odličnom Kujundžiću protiv L. Kakuka je to jako dobro pošlo za rukom. Sa tri osvojena seta i 669:651 Kujundžić je bio  bolji od Mađara te smo sa  1:1 u poenima i sa minimalnom prednosti u čunjevima (1307:1306) krenuli u drugu rundu.

Drugi su krenuli Damir Ceković i Dario Radoš. Iako je početak bio obećavajući, nažalost nismo to iskoristi i oba naša predstavnika izgubila su poene. J. Brancsek je lako sredio Radoša 3:1 i 651:576, a borbeni Ceković je pak izgubio na čunjeve i to sa 620:627, pa su tako sa Mađari lagano krenuli u zadnju rundu.

Luka Požega/Borna Gašpert krenuli su na Z. Moricza, a Luka Bolanča na T. Kissa. Luka Bolanča dobio je poen na temelju čunjeva 670:658, dok Požega/Gašpert sa 581 čunjem nisu imali šanse protiv iskusnog Mađara i njegovih 658 čunja.

Utakmica je završila 6:2 i sa 3900:3754 u čunjevima za Mađarsku, te je tako Mađarska osvojila broncu na ovom natjecanju.

Print Friendly, PDF & Email