NEWS

Legendarna jedrilica HIR3 kreće iz Poreča u nedjelju, 10. lipnja u 11 sati na još jedan put oko Svijeta !

08.06.2018. 12:02; Učitavanja: 244; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Legendarna jedrilica HIR3 kreće iz Poreča u nedjelju, 10. lipnja u 11 sati na još jedan put oko Svijeta !
2018-06-08_11h57_26

“HIR 3 preko 3 OCEANA” posljednja je faza projekta obnove legendarne jedrilice HIR 3 s kojom je krajem ‘80ih M. Šutej oplovio svijet, a M. Saletto snimio popularni dokumentarni serijal “Jedrima oko svijeta”.
Nakon što je preživjela bombardiranje Dubrovnika ‘90ih, jedrilica je desetak godina bila zapuštena u Vrsaru, da bi je 2014. otkupio sadašnji vlasnik, Saša Fegić, u prilično jadnom stanju.  S namjerom da ju potpuno obnovi i odvede na još jednu plovidbu oko svijeta, 4 godine popravljao je HIR 3 i konačno je sve spremno za polazak –  Legendarna jedrilica HIR 3 zaplovit će preko 3 oceana i oko 3 najznamenitija rta. 

Ekspedicija polazi na put 17. lipnja iz Malog Lošinja, a ruta je “sportska” – od Gibraltara preko Cape Towna, Australije i Novog Zelanda, do Rta Horn, te uz Južnu Ameriku preko Atlantika natrag u Mediteran. 

15ak članova posade izmijenit će se  kroz 16 etapa putovanja, s ciljem da uspješno oplove svijet u cca godinu dana. Među članovima posade naći će se i više Istrijana, članova JK Horizont iz Poreča i JK Delfin iz Pule. 

U Poreču je HIR 3 boravio dvije godine, tijekom obnove jedrilice, a članovi kluba Horizont aktivno su pripomogli u određenim fazama obnove. Stoga je posada HIR 3 prije polaska došla u Poreč, zahvaliti se i pozdraviti s Porečanima i Porečom. 
Polazak iz Poreča predviđen je za nedjelju, 10. lipnja u 11h s rive.
Polazak iz Pule predviđen je za utorak, 12. lipnja u 18h, iz lučice “Mandrać”.  Ukoliko ste u blizini, s barkom ili bez nje, dođite mahnuti i poželjeti im “dobro more”.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S