NEWS

Klapa Motovun i Le Parentine u Taru u četvrtak, 10. kolovoza

sl_120415072526
08.08.2017. 09:37; Učitavanja: 199; Početna / Novosti / Okolne općine / Klapa Motovun i Le Parentine u Taru u četvrtak, 10. kolovoza

U četvrtak u crkvi Sv. Martina u Taru koncert će održati klape Motovuni i porečke Le Parentine. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan. Na programu su dalmatinska, istarska i svjetska narodna i pop glazba a cappella i uz klavirsku pratnju.

LE PARENTINE na svoj originalan način promoviraju povijest i tradiciju našeg kraja. Sve poznatija su vokalna skupina na istarskom području, no pjevale su i u Zagrebu, ViroviticI, Piranu, Izoli, Kopru, Marezige, Muggi, Trstu, Bellunu, Bari, Limeni, Alessandriji, uz stalnu potporu publike i stručne kritike. U svom pjevanju i druženju stekle su mnogo kolega i prijatelja, a njihova je želja  organizirati koncertnu večer, susret, na kojem bi se tradicionalno okupljale zajedno sa sličnim vokalnim ansamblima s kojima surađuju.
Ženska vokalna skupina LE PARENTINE postoji od 2002. godine. Prvotnog imena „Riveta“, nastala je u okrilju Zajednice Talijana Poreč. Dugi niz godina umjetnička voditeljica ansambla bila je Gorijana Gašparini, potom Lora Pavletić, a od 2014. godine ansambl djeluje pod vodstvom Marka Ritoše. U 15 godina neprekidnog predanog rada ansambl je stvorio bogat repertoar pjesama istarske tradicije, dalmatinskog klapskog pjevanja, obrada autorske glazbe te obrada pop-rock glazbi, na više jezika.

Marko Ritoša umjetnički voditelj

Print Friendly, PDF & Email
ATP – S