NEWS

Kickboxing: Vrsarani prvi, drugi i treći u Europi !

European Cup Karlovac Open 2019 (16)
13.02.2019. 08:35; Učitavanja: 258; Početna / Novosti / Okolne općine / Kickboxing: Vrsarani prvi, drugi i treći u Europi !

Na velikom međunarodnom sportskom događaju, Europskom kupu u kickboxingu “Karlovac Open 2019” održanom od 08. – 10. veljače,  sudjelovalo je čak 1890 natjecatelja iz 31 države, s 4 kontinenta.
Ovo je najveće kickboxing natjecanje koje Hrvatski kickboxing savez organizira, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za sport i Hrvatskog olimpijskog odbora.

U kategoriji point fightinga održano je 884 nastupa, a među njima  na ovom zahtjevnom turniru nastupilo je 5 natjecatelja Kickboxing kluba Vrsar. Osvojili su tri medalje: prvo, drugo i treće mjesto !

Emil Mujkić je odradio tri odlične borbe i time osigurao zlatnu medalju što je nastavak njegovih odličnih rezultata, a zasigurno jedan od najvećih rezultata u sportskoj povijesti Vrsara.
Njemu se pridružio klupski kolega Jan Halambek osvojivši drugo mjesto nakon odrađene tri borbe. U finalu je tijesnom odlukom sudaca izgubio meč, mada je ostavio više nego dobar dojam. To je Janu prva medalja s velikih natjecanja što je učinilo ponosnim njegove klupske kolege, njegovog  trenera i roditelje koji su nazočili natjecanju.

Tu nije kraj dobrim nastupima naših natjecatelja. Još jednu medalju osvojio je Nikola Andrić u kategoriji mlađih kadeta. On se prvi put borio u ovoj uzrasnoj  kategoriji, dakle s godinu dana starijim natjecateljima.

Nastupili su i Sven Rajić i Petar Matukina  koji nisu uspjeli pobijediti svoje oponente na ovom europskom kupu mada su pružili odlične borbe, a Sven je u većem dijelu borbe vodio u odnosu na protivnika. Petar i Sven će uskoro imati prigodu ponovo se natjecati. Ovakvim nastupom zasigurno bi bili među osvajačima medalja na nekom „slabijem“ natjecanju.

M.N.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX opće  S