NEWS

KEPASS (Program razmjene znanja školskog sustava Jadranske regije) i u TUŠ Antona Štifanića

22.09.2014. 14:44; Učitavanja: 473; Početna / Novosti / Svakodnevnica / KEPASS (Program razmjene znanja školskog sustava Jadranske regije) i u TUŠ Antona Štifanića
IMG_20140919_132919

KEPASS (Knowledge Exchange Programme for the Adriatic School System) (Program razmjene znanja školskog sustava Jadranske regije) program sufinanciran je od strane Europske unije s namjerom integriranja školskog sustava Jadranske regije kako bi srednjoškolsko obrazovanje bilo kompetitivno i kako bi se učenicima osigurala mobilnost. Projektom se želi omogućiti međusobno priznavanje programa i diploma, ali i pridonijeti povezanosti između obrazovnih sustava i tržišta rada Jadranske regije. Partnerstvo se sastoji od 6 partnera sljedećih zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Crne Gore i Slovenije. Vodeći partner projekta je regija Friuli Venezia Giulia. Ostali su partneri UWC Adriatic, regija Marche, Istarska županija i dr.

KEPASS program započeo je 15. rujna te traje do 12. prosinca 2014. godine. U ovaj se projekt uključila i Ugostiteljsko-turistička škola Anton Štifanić Poreč. Program mobilizacije namijenjen je učenicima koji će u školskoj godini 2014./2015. krenuti u 3. razred i time biti integrirani u nastavi, a zadovoljili su kriterije kao što su školsko postignuće, ocjene i opći uspjeh u školi. U svakoj školi odabrani su profesori tutori zaduženi za nastavu i mobilnost.

U sklopu ovog Programa troje učenika Turističko-ugostiteljske škole Anton Štifanić Poreč je otišlo na razmjenu u talijanski grad Urbino, regija Marche, dok je u porečku strukovnu školu došlo petero učenika: troje iz grada Senegalije i 2 iz grada Urbina (regija Marche). Svi će učenici tokom ova tri mjeseca boravka biti uključeni u razne školske i izvanškolske aktivnosti.

Cilj ovog Programa jest da učenici steknu kompetencije koje će im biti potrebne za daljnje zapošljavanje te da bolje razumiju kulturu zemlje u koju dolaze, pa možda čak i nauče strani jezik.

TUŠ A.Štifanića

Print Friendly, PDF & Email
MAX 170819-240819 – S
DELFIN 2019 S2