Kaštelir: Rozana Petrović predsjednica Vijeća

10.03.2006. 00:00; Učitavanja: 192; Početna / Novosti / Okolne općine / Kaštelir: Rozana Petrović predsjednica Vijeća
478Rozana.jpg

Općinsko vijeće u utorak je uglavnom jednoglasno donijelo čitav niz odluka, kojima je formirano Poglavarstvo na čelu s dosadašnjim predsjednikom Vijeća Enijem Jugovcem. Zamjenik predsjednika Poglavarstva je također IDS-ovac Đulijano Petrović, a ostali su nestranački članovi, diplomirani inženjeri građevinarstva Dragan Miletović i Danijel Simonetti, te inženjer elektronike Mirko Rinaldis.

Četiri oporbena vijećnika bila su jedino protiv IDS-ove kandidatkinje za predsjednicu Vijeća Rozanu Petrović, jer su za to mjesto imali svoga kandidata Morena Kocijančića, koji nije prošao. Petrović je tako postala ne samo najmlađa, nego i jedina predsjednica općinskog vijeća u Istri u ovom mandatu. Rođena je 1977. godine, diplomirana je ekonomistica zaposlena u porečkom komunalnom poduzeću Usluga. Zamjenik predsjednice Vijeća je, prema Statutu, iz redova talijanske nacionalne zajednice – IDS-ovac Gverino Bergodac. Valter Bratović, vijećnik HDZ-a, podržao je kandidaturu Enija Jugovca za načelnika riječima: »Mislim da je dobro obavljao dužnost predsjednika Vijeća i da je dobar kandidat za načelnika«, na što je Jugovac rekao da je očekivao oporbenog protukandidata i zahvalio na povjerenju. Jugovca je u Vijeću zamijenio Janko Legović, a Đulijana Petrovića Ecijano Kocijančić.

Vijećnici su donijeli i odluku o naknadama, po kojoj predsjednica Vijeća prima 0,3 neto prosječne plaće u Jedinstvenom odjelu općinske uprave za protekli mjesec, potpredsjednik Vijeća 0,15, općinski načelnik 1,5, a njegov zamjenik jednu prosječnu neto plaću. Vijećnicima na prijedlog Bratovića ostaje 300 kuna po sjednici, premda je bilo predloženo 100 kuna manje, članovima Poglavarstva 400 kuna, a članovima radnih tijela 170 kuna po sjednici.

S. Matejčić, Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Funtana Istra S