NEWS

Kašteliru za Valentinovo 2018

66e8215c782a44521482ab938e79c393_XL
18.02.2018. 10:41; Učitavanja: 176; Početna / Lifestyle / Zabava / Kašteliru za Valentinovo 2018

U sali ”Dom” u Kašteliru, održan je u subotu, 17. veljače 2018. 9. Susret zborova, klapa i vokalnih skupina ”Kašteliru za Valentinovo”. Ovim susretom završava proslava jednog od kaštelirskih zaštitnika, Svetog Valentina.

Naime, još pred dva tjedna proslava je započela 7.Međunarodnim dječjim malonogometnim turnirom u sportskoj dvorani, a protekle nedjelje održana je Svečana sveta misa s procesijom.

U ispunjenoj Sali program je započeo nastupom Mješovitog zbora Zajednice Talijana Vižinada – Armonia i to pod vodstvom maestra Davida Circote.

Druga grupa koja se predstavila publici je zbor Zajednice Talijana Vrsar, La Contrada. Zbor je svoj dio programa izveo uz pratnju gitare Duška Tešića, a pod vodstvom Mire Pašić.

Treći po redu nastupio je Ženski zbor Mendule iz Vrsara pod ravnanjem maestra Tome Njegovana.

Gosti iz Sežane, ”Kraška klapa” pod ravnanjem Saše Prinčića, razveselili su publiku poznatim klapskim skladbama.

Pjevači VES Nigrignanum Zajednice Talijana Labinci pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić bili su predzadnji izvođači večeri.

Zadnji nastup ovogodišnjeg, devetog susreta ”Kašteliru za Valentinovo”, bio je nastup tria Slovenskog društva Lipa iz Buzeta. Trio je svoj nastup produžio tako da je, nakon zajedničke zakuske, veliki dio publike i pjevača uz njihovu muziku i zaplesao.

Organizatori, Općina Kaštelir-Labinci i Zajednica Talijana Labinci, zahvaljuju svim sudionicima susreta na lijepom druženju.

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S