NEWS

Kako zabavno i poučno obilježiti Dane hrvatskog jezika?

17424897_1101489476622086_7173772197542763208_n
20.03.2017. 12:15; Učitavanja: 150; Početna / Lifestyle / Zabava / Kako zabavno i poučno obilježiti Dane hrvatskog jezika?

U knjižnici osnovne škole Poreč se u petak, 17. ožujka druženjem obilježilo Dane hrvatskog jezika, kojeg su zajedničkim snagama organizirali Društvo Naša djeca Poreč i školska knjižničarka Vesna Milanović, i sama DND-ovka i članica Upravnog odbora DND-a.

Druženje je to u kojem su se igrale prigodne zabavne igre mozgalice u kojima je vještina baratanja hrvatskim jezikom, ali i vještina kombinatorike došla do punog izražaja. Tako su se učenici i učenice osmih razreda OŠ Poreč (8.a, 8.b, i 8.c) okušali u igrama Scrubble – hrvatska verzija, Alias i Na slovo na slovo, a da sve bude po pravilima, ali i da priskoče u pomoć kad je zatrebalo, bili su tu DND-ovci Marino Banko, Goran Prodan i Snježana Lehman.
U igri Scrubble organiziran je turnir u kojem je četrnaest natjecatelja i natjecateljki vrijedno sakupljalo bodove sastavljajući i kombinirajući najduže riječi, a to su bili/e: Miriam Glavić, Andrea Barišić, Timotea Topić, Antonio Akilić, Vito Brkić, Sophie Noa Živković, Erika Momić, Elena Mendica, Kiara Janko, Ante Moro Milić, Petra Tintor, Eni Klobas, Marin Hafizović i Roko Banić.
Najviše bodova sakupila je, a time i postala pobjednica, Miriam Glavić.

Veselo je i zabavno bilo i igranje Alias-a i igre Na slovo na slovo. U pauzama su keksi i sokovi dobro došli za obnavljanje energije koja se u dva i pol sata igranja i intenzivnog razmišljanja pretvorila u želju – trebalo bi se ovakvo druženje čim prije ponoviti.

DND POREČ

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture