NEWS

Još jedan aktivni vikend i pregršt medalja za Studio izvedbenih umjetnosti ”MOT 08”

IMG-20180513-WA0033
14.05.2018. 15:43; Učitavanja: 396; Početna / Lifestyle / Zabava / Još jedan aktivni vikend i pregršt medalja za Studio izvedbenih umjetnosti ”MOT 08”

U petak, 11. svibnja plesačice su nastupale na međunarodnom natjecanju ”International Dance Open” u Zagrebu. Natjecanje se održavalo u zagrebačkoj Areni od 10.-13.05.2018.  gdje je  kroz četiri dana nastupilo oko 5.000 plesača iz 27 zemalja i 400 klubova sa više od 800 koreografija.  Porečki „ MOT 08“  se predstavio sa  17 koreografija i  plesačice su svojim izvrsnim nastupima u velikoj konkurenciji  osvojile  8 prvih  mjesta, 5  drugih mjesta i  2  treća .    Osim medalja i pehara, plesačice su se u Poreč vratile kvalifikacijom za natjecanje u Milanu koje se održava u mjesecu listopadu.

Osvojenih mjesta ima mnogo pa krenimo redom. Plesna skupina Fame osvojila je prvo mjesto koreografijom Sleep u kategoriji contemporary group children, a drugo mjesto Cleaners on Broadway izvedbom u kategoriji jazz dance-a. Plesačice skupine Fame-a nastupile su i sa tri dua. Prvo mjesto osvojile su Vita Prpić i Sara Antolović, drugo Nina Gmitrović i Lana Vuković, a treće Sara Gašparini i Sara Brajković. Kvartet koji čine: Elena Gluhak, Maja Dal Din i Lorena Kerin i Magdalena Ćosić osvojio je prvo mjesto.

Plesna skupina Simple osvojila je tri zlata i to koreografijom Wake me up (jazz dance formation children II), Snaga u meni (lyrical formation children II) i Angry birds (open formation children II).

Dva prva mjesta osvojila je i plesna skupina Twinkle sa koreografijama Disco duck (open formation children) i True colours (lyrical production children II).

Skupina Space u kategoriji lyrical formation II koreografijom Coming home popela se na drugo mjesto, dok je skupina Feniks Safe & Sound koreografijom uhvatila broncu u kategoriji lyrical junior.

Magic je plesna skupina koja je osvojila dva druga mjesta koreografijama Lost in our rainbow (contemporary group junior) i Missing pieces (lyrical group junior). Iz magične grupe još su nastupale dvije solo plesačice.  Ema Sedmak osvojila je četvrto mjesto koreografijom Rise up, dok je plesnom točkom Unsteady Judita Tripar zauzela peto mjesto.

Potom su još dvije skupine  Mot-a 08 u subotu, 12. svibnja dobile priliku nastupati u Buzetu na već tradicionalnom natjecanju ” Plesomanija”.

Plesna skupina Shine izvdbom Rainbow u kategoriji 3. i 4.razreda osvojila je treće mjesto, a drugo su mjesto osvojile Angelsice za izvedbu Kaubojke u kategoriji showdance.

Autorica svih koreografija je ujedno i voditeljica svih plesnih skupina Josipa Kalac.

Ovim putem  „Mot 08“  studio za izvedbene umjetnosti  se zahvaljuje Gradu Poreču  na financijskoj potpori koja nam puno znači i zbog koje su plesačice uspjele otputovati na natjecanje međunarodnog karaktera. Također   „Mot 08“  pohvaljuje i zahvaljuje curama na predivnim izvedbama i emocijama koje pružaju dok plešu.

Postignutim rezultatima plesačice    Studia za izvedbene umjetnosti   „MOT 08“   potvrđuju da su spremne  za nadolazeće prvenstvo  World Dance Masters  koje će se  održati u Poreču  od 23.05.-27.05.2018.

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S