NEWS

JOŠ DVA ZLATA IZ TARRAGONE | Samanta Fabris i Rene Sain zlatne odbojkašice

02.07.2018. 10:32; Učitavanja: 273; Početna / Sport / JOŠ DVA ZLATA IZ TARRAGONE | Samanta Fabris i Rene Sain zlatne odbojkašice
12946V

(Elvis Uravić, istrasport.eu) Obzirom da su Rene Sain iz Poreča i Samanta Fabris iz Kringe već neko vrijeme standardne članice repezentacije u odbojci, prenosimo tekst sa službenih stranica nacionalnog Saveza nakon njihovog velikog uspjeha:

Sjajan uspjeh hrvatskih odbojkašica u Tarragoni, koje su u finalu Mediteranskih igara svladale Grčku rezultatom 3:1 (25:16, 25:13, 17:25, 25:14). Najveći korak prema zlatu Hrvatska je napravila u polufinalu, kada su naše djevojke iznenadile Tursku i pobijedile s 3:2, a sada su došle i do najsjajnije medalje.

Prva dva seta prošla su u dominaciji Hrvatske, odlično je funkcionirao blok i napad te puno lakše od očekivanog Hrvatska je povela s 2:0 u setovima. U trećem setu Grkinje su počelo jako dobro servirati i lagan pad u koncentraciji na prijemu servisa, stajao nas je gubitkom trećeg seta.

U četvrtom setu ponovno dominacija Hrvatske u svim segmentima igre, Grkinje jednostavno nisu imale nikakvo rješenje za dobru igru Hrvatica. Nakon utakmice izbornik Frane Žanić pun emocija je rekao – „Fenomenalna utakmica za kraj turnira. Kako je turnir odmicao, mi smo se dizali u formi i na kraju odigrali odličnu utakmicu. Čestitao bih djevojkama, koje su odigrale odličan turnir, pokazale veliko zajedništvo i uz nedvojbenu kvalitetu zaslužile ovo zlato. Ponosan sam i sretan na ostvareni rezultat, koji će nam sigurno biti odličan podstrek za budućnost.“

Hrvatska je igrala u sastavu: Samanta Fabris, Sanja Gamma, Martina Šamadan, Beta Dumančić, Bernarda Brčić, Elena Vukić, Nikolina Božičević, Rene Sain, Božana Butigan, Dinka Kulić, Vedrana Jakšetić, Antonia Volmut.

(Elvis Uravić, istrasport.eu)

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S