NEWS

Jedan od najboljih svjetskih gudačkih sastava stiže u Eufrazijanu

Henschel QuartettPhoto: Marco Borggreve
20.07.2018. 09:30; Učitavanja: 122; Početna / Kultura / Jedan od najboljih svjetskih gudačkih sastava stiže u Eufrazijanu

S nestrpljenjem se iščekuje dolazak njemačkog gudačkog Henschel Quarteta

Nakon prigodnog otvorenja 57. Koncerata u Eufrazijani i uspješnog sljedećeg koncerta, koji su održale domaće zvijezde violončelistica Monika Leskovar i pijanistica Terezija Cukrov, sezona koncerata klasične glazbe nastavlja se u punom jeku. Leskovar i Cukrov protekli su petak osvojile publiku, koja se odazvala u zavrijeđeno velikom broju. Već večeras, 17. srpnja u Eufrazijani nastupa slovenski gitarist Jure Cerkovnik. Iako mlad, umjetnik je nanizao mnoge uspjehe ne samo kao izvođač već i glazbeni predavač. Iz bogate palete repertoara kojim se bavi, Cerkovnik za Poreč priprema gitarski izbor skladatelja 20. i 21. stoljeća.

Pravo oduševljenje izaziva svjetski poznat i priznat Henschel Quartet koji nastupa u petak, 20. srpnja u 21 sat. Odmah nakon osnutka 1994. kvartet je počeo osvajati višestruke nagrade na međunarodnim natjecanjima i održavati uspješne debije u svjetskim prijestolnicama. Do danas se Henschel Quartet može podičiti više no bogatim iskustvom u nastupima u najvećim svjetskim koncertnim dvoranama te na događajima i za osobe svjetskog značaja. Osim vrhunskih koncerata kvartet održava i programe glazbenog podučavanja na različitim kontinentima, a posebno se ističe program za mlade u njihovom rodnom gradu Münchenu.

Uz violinista Christopha i violisticu Moniku Henschel, osnivače kvarteta, te violončelista Matthiasa Beyera-Karlshøja, gudački će kvartet u Poreču nastupiti u ponešto izmijenjenom sastavu. Naime, violinista u stalnom postavu Catalina Eugena Desagu zamijenit će violinistica Hannah Perowne, višegodišnja partnerica kvarteta u komornom muziciranju i zamjenski član ansambla, u sastavu s kojom je nedavno održana i vrlo uspješna turneja po Latinskoj Americi.

Sezona klasične glazbe u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč nastavlja niz od 12 izvanrednih koncerata sve do početka rujna. Ulaznice su dostupne po cijeni od 50 kuna na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta od 20 sati, dok je za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz besplatan.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX1904-S