NEWS

Izvrsni uspjesi učenika Umjetničke škole Poreč na „Zagreb guitar festivalu“

17523663_1481495295225104_7113094803260863182_n
04.04.2017. 14:46; Učitavanja: 236; Početna / Kultura / Izvrsni uspjesi učenika Umjetničke škole Poreč na „Zagreb guitar festivalu“

U Zagrebu od  26.ožujka do 01.travnja 2017. godine održan je 3. Međunarodni festival gitare „Zagreb Guitar Festival“. Na ovogodišnjem natjecanju ukupno se natjecalo  oko 150 gitarista iz Hrvatske i inozemstva u različitim kategorijama. Umjetničku školu Poreč predstavila su četiri učenika: Marin Štefanac, Chiara Vukadinović, Lucija Korlević, koje je pripremao učitelj Hrvoje Hleb,  i Nina Poropat, koju je pripremala učiteljica Sandra Šustereiter.
Marin Štefanac, Chiara Vukadinović i Nina Poropat koji su se natjecali u I. kategoriji (natjecatelji rođeni 2006. god. i mlađi).
Marin Štefanac osvojio je zlatno priznanje i 3.mjesto dok su Chiara Vukadinović i Nina Poropat osvojile srebrna priznanja.
U II karegoriji (natjecatelji rođ. 2004. i mlađi) natjecala se Lucija Korlević, učitelj Hrvoje Hleb, koja je osvojila srebrno priznanje.

Učenike je ocjenjivao  peteročlani ocjenjivački sud sastavljen od renomiranih gitarista: Antonio Rumenović (HR), Đani Šehu (BiH),  David Pavlovits (HU), Thomas Offermann (DE) i Anton Črnugelj (SLO).

Na festivalu je uz samo natjecanje upriličeno i niz koncerata, predavanja, majstorskih radionica i događanja. Zajedno sa učenicima prisustvovali smo koncertu Pepe Romera,Srđana Bulata i Ane Vidović. Učenici Marin Štefanac i Lucija Korlević sudjelovali su aktivno u orkestru gitara koji je vodio prof. Ante Čagalj te su kroz samo tri probe pripremili program koji su izveli ispred muzeja Mimare.

Postignuti rezultati još jedna su potvrda kvalitete i razvoja gitarističkog odjela u Poreču. Marin, Chiara, Nina i Chiara su pokazali izuzetan napredak zahvaljujući darovitosti, ali prije svega velikom trudu, entuzijazmu i strastvenom radu njihovih učitelja Hrvoja i Sandre  tevelikoj podršci roditelja.

Svaki uspjeh pa tako i ovaj veliko su priznanje i motivacija za daljnji rad i napredak.

Čestitke svima i veliko hvala!

 

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights