NEWS

Izložba fotografija Antonella Venerija pod nazivom More: između svetog i profanog u sklopu aMORE festivala moru

facebbok VENERI
02.07.2018. 23:27; Učitavanja: 44; Početna / Kultura / Izložba fotografija Antonella Venerija pod nazivom More: između svetog i profanog u sklopu aMORE festivala moru

aMORE – festival moru u svom umjetničkom dijelu programa ugostit će talijansko-brazilskog fotografa Antonella Venerija, pobjednika prošlogodišnjeg međunarodnog fotografskog natječaja koji se održao u sklopu festivala. Izložba će biti postavljena u Galeriji Sinčić Zavičajnog muzeja Poreštine, partnera festivala, od 4. srpnja do 3. kolovoza. Otvorenje izložbe zakazano je za srijedu 4. srpnja u 21 sat.

Veneri se predstavlja samostalnom izložbom naziva More, između svetog i profanog.

Ovaj fotografski projekt svojevrsno je istraživanje granice između zemlje i mora. Ta granica omogućava autoru da ispriča priču o životu u Brazilu, u kojem i sam živi, te kontradikcijama koje obilježavaju tu fascinantnu zemlju. Sveto i profano, ljepota i siromaštvo, sreća i tuga, muškarac i žena, sve su to suprotnosti koje nadopunjuju jedna drugu. Prikazane fotografije su nastale ujedno i kao čin ljubavi prema sjeveroistoku Brazila, najsiromašnijem dijelu zemlje, ali i teritoriju koji gaji dubok odnos s morem što ga čini bogatim iz ljudske perspektive.

Izložbu je moguće pogledati svakim danom od 10 do 21 sat.

O autoru:
Antonello Veneri, rođen je 1973. u Trentu, pobjednik je prošlogodišnjeg međunarodnog aMORE fotografskog natječaja. Od 2009. radi kao fotograf i reporter u Brazilu. Surađuje sa brojnim međunarodnim listovima, časopisima i dnevnim novinama (National Geographic, La Repubblica, Le Monde, El Paisl, Vice i dr.). Dobitnik je mnogih međunarodnih nagrada i priznanja: najbolja reportaža za rad “Il mio viaggio” u National Geographic Italia 2014. godine, nagrada Persio Galembeck, nagrada IPA (International Photography Awards), nagrada Canon Brasil u 2017. za radove “Celebrações”, “Retratos”, nagrada Canon Brasil za rad “Um outro lugar” u 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S