NEWS

Istarski skijaški kup: Bojan Božić na vrhu Zoncolana ponosno podigao pehar u nebo

1_GO03518587
Svi takmičari i pobjednici utrke na Zoncolanu
26.02.2018. 18:45; Učitavanja: 340; Početna / Lifestyle / Zabava / Istarski skijaški kup: Bojan Božić na vrhu Zoncolana ponosno podigao pehar u nebo

(Cristian Bruno GALIĆ, snimio Vladimir BUGARIN, Glas Istre) Bojan Božić iz Umaga apsolutni je pobjednik prve od triju utrka Kupa Istre u veleslalomu koja se za vikend vozila na talijanskom skijalištu Zoncolan iznad mjesta Rvacascletto. Na utrku se prijavilo ukupno 48 takmičara iz Istre, Kvarnera i Slovenije. Božić je bio najbolji u kategoriji seniora Ivana Štefeka iz Slovenije i Davida Celića iz Umaga. U kategoriji starijih veterana prvi je bio Željko Srdoć iz Rijeke, drugi Dubravko Grgić i treći Silvan Renko obojica iz Umaga. Tomislav Popović iz Vrsara je slavio u kategoriji veterana ispred Zorana Vorića iz Umaga i Boštijana Bokavšeka.

Božić bolji od rivala Popovića

Kod juniora najbolji je bio Nico Celić iz Umaga ispred Darka Privrata iz Poreča i Matije Milohanovića iz Pule. Toma Dadić iz Poreča slavio je u kategoriji dječaka ispred Puljana Andree Milohanovića i Roka Krelje. Marko Bokavšek i Toma Popović su bili najbolji u kategoriji mlađih dječaka. Puljanka Romina Brenko slavila je u kategoriji dama ispred Barbare Bevc iz Umaga i Petre Vuksanović iz Ski kluba Risnjak. Kod juniorki najbolja je bila Andrea Jurić, zatim Lucija Laković iz Poreča i Antonela Pereša iz Ski kluba Istra. U kategoriji djevojčica najbolja je bila Ema Božić iz Umaga ispred Maje Šebelić iz Ski kluba Istra. Laura Černjul je bila najbolja u kategoriji mlađih djevojčica.

Takmičenje je bilo izuzetno dobro organizirano, a snježna podloga takmičarske staze crvene markacije dobro pripremljena. Od ukupno 48 prijavljenih, deset takmičara nije završilo utrku. Nije nedostajalo iznenađenja na ovoj prvoj utrci. Zanimljivo je bilo vidjeti oduševljenje Bojana Božića koji je bio bolji od stalnog rivala Tomislava Popovića. “Dobio sam ga na njegovoj stazi”, rekao nam je Božić na pobjedničkom postolju. Mlade Ema Božić i Maja Šebelić i ove godine potvrđuju dobru formu kao i najmlađa Laura Černjul. Pohvale idu i Silvanu Renku koji je u kategoriji “over 65” primjer kako i “nonići prvoborci” još uvijek mogu pobrati nagrade. Zanimljivo je također kako Ivica Biletć iz Loborike više ne brani boje pulskih klubova, već sada skija za porečku konkurenciju.

Slijede Piancavallo i finale na Krvavcu

Uz mnoštvo skijaša rekreativaca iz cijele Istre, na Zoncolanu su ovu desetu jubilarnu pulsko-porečku utrku pratili istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji su najboljima podijelili medalje i pehare. Miletić i Flego su se u obraćanju prisutnima zahvalili organizatorima, Ski klubu Poreč i Pula te putničkoj agenciji Zeaturs na dobro pripremljenoj manifestaciji. Upitani o tome bave li se i oni kojim sportom, Flego je rekao da je u mladosti bio rukometna nada, no međutim životni put ga je odveo dalje od dvorane. Miletić je pak s ponosom naglasio da još uvijek trenira kondiciju u teretani te da u slobodno vrijeme “trenira” harmoniku.

Ova utrka prva je od ukupno tri koje će se i ove skijaške sezone voziti u sklopu bodovanja za Kup Istre u veleslalomu. Ova je trebala biti druga utrka, jer se prva trebala održati početkom veljače na talijanskom skijalištu Piancavallo u organizaciji Ski kluba Umag uz tradicionalnu Mortadella party. Međutim, zbog izrazito lošeg vremena, utrka je prebačena za ovu subotu, 3. ožujka. Već tjedan poslije, točnije 10. ožujka na rasporedu je završna utrka, odnosno finale Kupa Istre u veleslalomu u sklopu Istarske fešte na slovenskom skijalištu Krvavec. Za tada je najavljena prezentacija turističkih destinacija juga Istre, točnije Medulina i Pule te degustacija istarskih suhomesnatih proizvoda, rakije vina i maslinovih ulja. Uz uobičajen nastup članova KUD-a Mate Balota iz Raklja te prezentaciju Turističke zajednice Savičente, najavljen je i koncert pulske grupe The Night Express.

Veterani istarskog skijanja

Među gostima i uzvanicima na Zoncolanu zatekli smo mnogo poznatih lica koji su donedavno aktivno skijali. Neki od njih još uvijek “bruse skije” na bijelim padinama. Na Zoncolanu je bio bivši predsjednik Zbora učitelja i trenera sportova na snijegu Istre Mario Paljar iz Poreča, koji unatoč neskijanju, aktivno sudjeluje u organizaciji ove manifestacije. Na skijama smo zatekli i našeg umirovljenog kolegu Gorana Prodana, profesora Alesia Biletića i člana predsjedništva Ski kluba Istra Borisa Paškova. Prisutan kao i svake godine na Zoncolanu je bio i pionir pazinskog i istarskog skijanja Zvonimir Blažević.

(Cristian Bruno GALIĆ, snimio Vladimir BUGARIN, Glas Istre)

Rezultati:

Ravascletto2018 proglašenje

Ravascletto2018 učitelji

Ravascletto2018 ukupno

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S