NEWS

Humanitarna akcija u Gradskoj knjižnici Poreč: Heklali se vuneni kvadratići za napuštenu djecu Južnoafričke republike

11.03.2018. 15:20; Učitavanja: 161; Početna / Lifestyle / Ostalo / Humanitarna akcija u Gradskoj knjižnici Poreč: Heklali se vuneni kvadratići za napuštenu djecu Južnoafričke republike
humanitarna-akcija

Gradska knjižnica Poreč pridružila se humanitarnoj akciji u okviru kampanje ˝Knit a Square Croatia˝. Globalni je projekt započeo još 2008. godine, a cilj je štrikanje i heklanje kvadratića koji se spajaju u dekice za napuštenu djecu zaraženu HIV virusom u Južnoafričkoj Republici. Od 6. veljače, kada je humanitarna akcija započela u Hrvatskoj, priključio se velik broj volonterki iz mnogih gradova, a jučer su svoj doprinos dale i žene Poreštine. Humanitarna priča u Poreču započela je na inicijativu Aliče Pištan i Melite Horvat, volonterke Gradske knjižnice Poreč, ujedno i voditeljice radionice.

Do sada je u Hrvatskoj ispleteno nekoliko stotina kvadratića. Uz to se pletu i kape, izrađuju igračke. Sve izrađeno šalje se u Varaždin, odakle je do Johanesburga nedavno krenula prva pošiljka. Na radionicu u Gradskoj knjižnici Poreč odazvalo se 15-ak žena, iako su prethodno mnoge već donijele gotove kvadratiće.

Kampanja se i dalje nastavlja, i svi oni koji žele biti dio ove humanitarne priče mogu se u budućnosti priključiti radionicama i u ugodnom druženju učiniti dobro djelo. Na adresu Gradske knjižnice Poreč možete donijeti ispletene kvadratiće, kapice, donirati igračke, vođeni mišlju da vaše skromno djelo nekome možda znači život.

Više doznajte u prilogu TV Istre:

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S