NEWS

Grupa od 26 njemačkih novinara u Istri

polesini_1
27.06.2019. 08:37; Učitavanja: 191; Početna / Gospodarstvo / Grupa od 26 njemačkih novinara u Istri

Hrvatska turistička zajednica s ciljem jačeg predstavljanja svoje kamping ponude Njemačkoj, ali i široj europskoj publici, pokrenula je suradnju sa sajmom Caravaning iz Düsseldorfa, ali i sa njemačkom Udrugom proizvođača kampera Caravaning Industrie Verband Deutschland (CIVD).

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj s navedenom udrugom i sajmom, koji se ove godine održava od 30. kolovoza do 8. rujna i kojeg svake godine posjeti preko 200.000 profesionalaca i zaljubljenika u kamping, organiziralo je press trip velike grupe etabliranih kamping novinara.

Grupa od 26 novinara među kojima su redakcije najčitanijih dnevnih novina u Njemačkoj Frankfurter Allgemeine Zeitung, Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Rheinische Post, Die Welt, ali i predstavnici vodećih njemačkih stručnih časopisa za kamping poput Promobil, Autobild, Camping, DCC, ali i timovi dviju TV produkcijskih kuća te novinari iz Skandinavije i Italije boravit će u Istri od 26. do 29. lipnja. Uz predstavnike medija Istru će posjetiti i predsjednik CIVD-a Daniel Onggowinarso i glavni direktor sajma Caravaning Michael Degen.

Gosti će obići Istu u kamper vozilima, posjetit će glavne destinacije i atrakcije koje stoje na raspolaganju svim posjetiteljima koji u Istru dođu kamping vozilima, uživat će u istarskoj gastronomiji i u raznim doživljajima koje ova regija pruža. Program boravka u Isti organiziran je u suradnji s TZ Istarske županije i Kamping udruženjem Hrvatske.

U četvrtak, 27. lipnja u Poreču, u Villi „Polesini“ (Obala maršala Tita 15) s početkom u 18:30 sati za sve sudionike putovanja organizirat će se druženje s hrvatskim partnerima, hrvatskim medijima, predstavnicima HTZ-a, Turističkom zajednicom Istarske županije te Kamping udruženjem Hrvatske. Prisutnima će se predstaviti ovogodišnje izdanje sajma Caravaning, ali i novosti u ponudi kamping vozila.

Njemački kamping segment zauzima oko 10 posto svih putovanja Nijemaca u inozemstvo te na krilima dobre gospodarske klime raste iz godine u godinu. Također, u posljednjih 10 godina u Njemačkoj se bilježi sve veća prodaja i registracija kamping vozila, a Nijemci zadržavaju primat u ovom obliku odmora u Europi.

Hrvatska je zbog velikih ulaganju u kamping infrastrukturu i pozicioniranju kao kamping destinacija među Nijemcima stekla status poželjne zemlje za kampere, a Istra je u mnogim anketama na samom vrhu regija koje privlače njemačke zaljubljenike u ovaj oblik odmora.

Print Friendly, PDF & Email
Adriatic apartmani S