NEWS

Gradonačelnik održao prijem za jubilarne darivatelje u povodu Međunarodnog dana darivatelja krvi

Gradonacelnik i darivatelji
25.10.2017. 23:28; Učitavanja: 149; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik održao prijem za jubilarne darivatelje u povodu Međunarodnog dana darivatelja krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, danas, 25. listopada 2017., u Maloj je vijećnici upriličen prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Poreča.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić tom je prilikom darivateljima, jubilarcima Gradskog društva Crvenog križa Poreč, dodijelio prigodne zahvalnice i zahvalio u svoje ali i u ime svih sugrađana na nesebičnim djelima i višegodišnjim darivanjima, kojima su pokazali svoju humanost na djelu.

– Čovjek se uvijek dobro osjeća kada učini nešto i time pomogne svojem gradu i zajednici. Ipak, doslovno dati dio sebe i tako pomoći, uz nadu da ti takva pomoć nikad neće biti potrebna, vrijedno je našeg posebnog poštovanja, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Poreč, Vesna Janko Finderle upoznala je gradonačelnika s aktivnostima  društva koje je u ovoj godini, u suradnji s KBC Rijeka, održalo već 11 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kojima se odazvalo 746 osoba, od čega je ostvareno 630 doza.

– Posebno smo ponosni što smo ostvarili gotovo stopostotno povećanje u kategoriji prvo davaoca – ove je godine krv po prvi put darovalo 77 osoba, pohvalila se ravnateljica i napomenula kako se ta brojka može, velikim dijelom, zahvaliti uspješnim edukacijama koje Gradsko društvo Crveni križ provodi s porečkim maturantima.

– Drago mi je da se broj davaoca konstantno povećava, posebno među mladima, kod kojih se budi svijest o važnosti darivanja krvi, za njih ali i za zajednicu. Darivanje krvi nije samo poklanjanje tekućine, već širenje empatije i humanosti, zaključila je ravnateljica.

Zahvalnicu Grada za 100 davanja krvi dobio je Eni Prodan, za 75 Boris Barbić, dok su za 50 darivanja zahvalnicu dobili Vaso Aleksić i Ronald Žužić.

Porečki dobrovoljni darivatelji krvi okupit će se i večeras na tradicionalnoj svečanoj sjednici u Obrtničkom domu Poreč kako bi prigodno zatvorili proslavu Međunarodnog dana darivatelja krvi.

 

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S