NEWS

Gradonačelnik Loris Peršurić priredio prijem za dobitnike priznanja “Zlatne ruke”

36761060_1795162133896271_2318425803102093312_o
06.07.2018. 12:38; Učitavanja: 329; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Gradonačelnik Loris Peršurić priredio prijem za dobitnike priznanja “Zlatne ruke”

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je jučer, 6. srpnja 2018. godine prijem za predsjednika Obrtničke komore Istarske županije Marija Palisku i dugogodišnjeg ugostitelja i predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore IŽ Dušana Černjula, koji su ove godine nagrađeni najvišim priznanjima Hrvatske obrtničke komore – Statuom, Plaketom i Poveljom “Zlatne ruke”. Na prijemu, gradonačelniku su se pridružili i istarska dožupanica Sandra Ćakić Kuhar te načelnik općine Ližnjan Marko Ravnić.

Paliska je istaknuo kako Obrtnička komora u Istri, na čijem je čelu već dva mandata, sa županijom, ali i gradovima i općinama te turističkim zajednicama ima odličan odnos, što predstavlja ključ uspjeha.

– Obrtnik sam od devedesetih, a danas obiteljski obrt zapošljava petero ljudi. Uz rad u svom obrtu, intenzivno sam kroz proteklih osam godina u Obrtničkoj komori radio na međunarodnoj suradnji, organiziranju sajmova, kao i predstavljanju rada naših obrtnika i njihove ponude na različitim manifestacijama diljem Istre, a koje uvijek podržavaju lokalne zajednice, rekao je ponosni vlasnik statue „Zlatne ruke“, koja osim priznanja predstavlja i veliki poticaj za daljnji rad.

Da je zajedništvo ključ uspjeha potvrđuje i Dušan Černjul, ponosni vlasnik Plakete “Zlatne ruke” čiji je doprinos razvoju istarske gastronomije i turizma nemjerljiv.

– U ugostiteljstvu sam još od šezdesetih godina prošlog stoljeća i prošao sam segmente i oblike ponude u našem turizmu, od hotela i kampova, do barova i disco klubova, rekao je Černjul koji danas svoje znanje rado prenosi mlađim generacijama.

– Čestitam g. Paliski prije svega kao Pečan Porečanu, ali i kao jednom dugogodišnjem obrtniku te konačno kao osobi koja je već duže vrijeme na čelu istarske obrtničke komore. Često napominjemo da su upravo poduzetnici i obrtnici onaj glavni kotačić razvoja svake sredine, a to se posebno odnosi na nas ali i cijelu Istru. Ne zaboravimo da je u protekle četiri godine u Poreču otvoreno 1000 novih radnih mjesta, i to upravo od poduzetnika i obrtnika koji rade, funkcioniraju i opstaju. Drago mi je da naše rezultate još jednom prepoznaju na nacionalnoj razini i siguran sam da je ovo priznanje otišlo u prave ruke,, kako Mariju tako i Dušanu, rekao je gradonačelnik Peršurić. Čestitkama sugrađanu Černjulu pridružio se i načelnik Ravnić, dok je dožupanica Ćakić Kuhar napomenula:

– Istarska županija kroz različite oblike pomoći pomaže malim poduzetnicima i obrtnicima u poslovanju, sve u cilju kako bismo i dalje bili ona prepoznatljiva lokomotiva koja vuče naprijed, zaključila je.

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S