NEWS

Građani koji HT-u duguju do 2.500 kn mogu zatjevati otpis duga

HTzgrada1
18.09.2018. 19:43; Učitavanja: 183; Početna / Novosti / Građani koji HT-u duguju do 2.500 kn mogu zatjevati otpis duga

Kriterij je i da primaju neki oblik socijalne pomoći. Ovdje je obavijest HT-a, a u njoj je i obrazac za zahtjev. Rok za predaju zahtjeva je sljedećih mjesec dana.

Građani koji HT-u duguju do 2.500 kuna mogu u idućih mjesec dana od Hrvatskog telekoma (HT) zatražiti oprost duga, objavio je HT na svojim internetskim stranicama.

HT se, kako se navodi, na temelju Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama odlučio pridružiti odluci Vlade o otpisu dugova fizičkim osobama.

HT poziva dužnike koji ispunjavaju uvjete za otpis duga da podnesu zahtjev u roku od 30 dana od dana objave svoje odluke na webu, odnosno od ponedjeljka, 17. rujna.

Otpis duga odobrit će se dužnicima za čiji se dug prema HT-u 31.12.2017. provodila ovrha na novčanim sredstvima po računu korisnika – dužnika i koja se na dan objave odluke još uvijek provodi.

Drugi je kriterij da se radi o dugu korisnika – dužnika čiji ukupan dug prema HT-u po osnovi glavnice i troškova ne premašuje iznos od 2.500 kuna, a treći da se radi o dužnicima koji su primatelji jedne od novčanih naknada iz sustava socijalne skrbi (zajamčena minimalna naknada, pomoć za uzdržavanje, osobna invalidnina).

Otpis se provodi isključivo na temelju zahtjeva korisnika – dužnika.
Zahtjev se u pisanom obliku, na propisanom obrascu, podnosi preporučenom poštom ili neposredno odvjetničkom uredu koji zastupa HT u konkretnom predmetu.

Obrazac zahtjeva za otpis duga može se pronaći na web stranicama HT-a ili u T-centrima.

Potvrdu o priznavanju prava na zajamčenu minimalnu naknadu, pomoć za uzdržavanje ili osobnu invalidninu korisnik – dužnik može pribaviti u nadležnom Centru za socijalnu skrb te je u izvorniku prilaže uz popunjeni obrazac zahtjeva za otpis duga.

(Hina)

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S