NEWS

Grad Poreč uskoro uređuje plažu na Materadi

Plaža Materada (2)
17.10.2017. 12:12; Učitavanja: 484; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Grad Poreč uskoro uređuje plažu na Materadi

Od 2014. godine do danas, Grad Poreč-Parenzo uložio je više od osam milijuna kuna u uređenje gradskih plaža i šetnica na Peškeri, u Červar Portu, između uvale Brulo i rta Bare, uvale Sveti Martin, te ispod hotela Zagreb, te uređenje plaže na Gradskom kupalištu, na potezu od Naftaplina do Kupališta.

S obzirom na reakcije građana i gostiju, te imajući u vidu želju da se standard svih gradskih plaža podigne na razinu kakvu Poreč i zaslužuje i da se tako valorizira porečka obala – bilo uređenjem plaža ili šetnica uz more – Grad je kandidirao gradsku plažu na Materadi ispod istoimenog kampa na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini. Ministarstva turizma.

Na otprilike 160 metara obale na Materadi, Grad planira sanirati postojeće sunčalište i pristupne šetnice kamenim opločenjem, a jedan se pristup prilagođava potrebama osoba smanjenje pokretljivosti. U sklopu uređenja, sanirat će se i stari drveni mol, što uključuje sanaciju postojeće završne obrade mola i stepenica za pristup u more. Između šetnice i sunčališta projektirane su zelene površine – žardinjere, koje će se urediti grmljem i raslinjem mediteranskog karaktera nastavno na okolnu hortikulturu. U sklopu žardinjera postavit će se i drvene klupe, a plaža će se dodatno opremiti i laganim prenosivim svlačionicama, pametnim tuševima, koševima za otpatke i klupama.

Postojeća rasvjetna tijela zamijenit će se LED tehnologijom, koja je potpunosti usklađena s Evropskim normama koje se odnose na ekološko svjetlosno zagađenje. Projektnu dokumentaciju je, temeljem provedenog postupka nabave, izradio projektantski ured „Tissa“ d.o.o. Poreč.

Uz uređenje plaže na Materadi, Grad Poreč-Parenzo trenutno je u raznim fazama projektiranja uređenja gradske rive, i to od Marine Poreč, preko dijela rive ispod gradske palače i kavane, te od već uređenog dijela od Carinskog gata do hotela Palazzo dalje preko Rivete sve do talijanske osnovne škole, a planira se i uređenje plaže kod Saladinke, od izvora do ulaza u kamp Ulika. 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S