NEWS

Grad Poreč i ove godine nastavio s uređenjima gradskih kupališta – uređena plaža Materada

2018-06-02_21h44_12
02.06.2018. 21:40; Učitavanja: 934; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Grad Poreč i ove godine nastavio s uređenjima gradskih kupališta – uređena plaža Materada

(TV Istra) Grad Poreč nastavlja s ulaganjima u gradske plaže kojima se standard usluge u ljetnim mjesecima zasigurno podiže na višu razinu. Novouređena plaža Materada sedma je u nizu koja je dobila novu vizuru u posljednjih nekoliko godina. Iako je trend gostima ponuditi brojne zabavne, sportske, kulturne sadržaje i gastronomske užitke, lijepe, obnovljene i raznovrsne plaže zasigurno su dodatni adut za privlačenje svakog gosta.

Kupalište je uređeno u dužini od 160 metara. Sve popularniji kameni oblutci na porečkim plažama zamijenili su dosad teže pristupačan i stjenovit prilaz moru na Materadi. U kompletno uređenje uloženo je 2 milijuna kuna, a novi sadržaji kupačima će pružiti ljepše i ugodnije morske radosti.

Na plaži su postavljeni tuševi, sanitarni čvorovi, svlačionice, komunalna i urbana oprema, te ostali sadržaji za kupače, a uz porečke plaže često mogu vidjeti teretane na otvorenom koje su postale sve popularnije za građane Poreča, ali i brojne posjetitelje.

U budućnosti je namjera duž cijele gradske obale postaviti slične sportske sadržaje. Ovakve se ideje, kada su u pitanju obalna uređenja, najčešće ostvaruju gradskim novcem, pa su novouložena 2 milijuna kuna isključivo proračunska sredstva. Neka su ulaganja ostvarena uz pomoć Ministrastva turizma za čije su buduće natječaje već spremna tri nova projekta.

Unatoč naporima i konstantnim ulaganjima, uređenje plaža na ovom se dijelu obale često odvija kontra volje prirode pa ih je svake godine, zbog same konfiguracije terena, potrebno dodatno sanirati. Ista sudbina zadesila je i Gradsku plažu u blizini centra grada u čiju je obnovu prošle godine uloženo oko 1,5 milijuna kuna. Prvo jače nevrijeme povuklo je sav šljunak na obalu, no i ona je spremno dočekala prve kupače.

Namjera je u budućnosti stvoriti i pješčane plaže tamo gdje bude bilo moguće, i tako zadovoljiti ukusima svih domaćih stanovnika i turista.

 

Print Friendly, PDF & Email
Max City zimski popusti S