NEWS

Gotovo tisuću maškara na Trgu slobode

spuzvabob
11.02.2018. 00:15; Učitavanja: 657; Početna / Slider / Gotovo tisuću maškara na Trgu slobode

Eto je i 21. Veliki mali karneval iza nas. Okupio je u sunčano subotnje jutro na Trgu slobode 488 djece, 43 odgajateljice i odgajatelja i čak 370 roditelja u 17 grupnih masaka iz svih porečkih vrtića, čak 12 iz Dječjeg vrtića Radost, uključujući i odjel iz Baderne. Maškarane su bile i pričljive voditeljice, mlade volonterke koje su plesale i animirale djecu, animatorice koje su ih zabavljale u povorci kroz grad, i svi odrasli DND-ovci.

DND Poreč je i ove godine organizirao karneval  u dogovoru s vrtićima i uz financijsku potporu grada, a nakon niza godina maškaranoj se gomilici na Trgu slobode pridružio gradonačelnik Loris Peršurić sa sinom, koji je rekao da je Poreč najljepši grad i zato jer ima toliko vesele rasplesane djece. 

Odgajateljice vrtićkih skupina i roditelji i djeca uložili su puno truda u svoje maske i odabir glazbe za ples, pa su Trgom slobode plesale šarene hobotnice,  čista ljubav, smajlići, zebre, prometni znakovi, ježići, lego kockice, duge, snjegovići, ptice, čokoladni muffini, morska bića, srećkovići, plesači, bomboni, spužve Bob i šareni trolovi. Gotov dva sata 21. veliki mali karneval pratilo je nekoliko stotina znatiželjnih djedova, baka, rođaka, susjeda, ali i turista, a malo tko nije poželio sobom ponijeti i vedru fotografiju.

DND

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S