Exitova hit predstava TAKSIMETAR stiže u Poreč 19. listopada

IMG_5334
12.10.2017. 12:52; Učitavanja: 214; Početna / Kultura / Exitova hit predstava TAKSIMETAR stiže u Poreč 19. listopada

Jesen u Poreču bit će puna zanimljivosti za sve ljubitelje filma i kazališta. Osim 7. Poreč Doxa koji počinje 6. studenog, u Pučkom otvorenom učilištu Poreč sprema se još jedna kazališna sezona. Za početak 19. listopada iz zagrebačkog Teatra Exit stiže izvrsna predstava Taksimetar koja je u godinu dana prikazivanja stekla mnogobrojne obožavatelje.

Nakon što shvati da ne može otplaćivati kredit u švicarcima, Roman se okreće cesti, odnosno postaje taksist. Zijad Gračić, član ansambla Drame HNK-a u Zagrebu, čije je uloge na filmu i televiziji uz one kazališne teško i pobrojiti, utjelovljuje tako lik poštenjačine koji unatoč svim pogrešnim životnim odlukama i propuštenim prilikama nije izgubio svoju čovječnost.

Uz bok njemu, Gračićev mlađi kolega Robert Budak igra mnoštvo različitih karaktera koji ulaze u Romanov taksi, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.

Predstavu je režirao ravnatelj Teatra Exit Matko Raguž prema tekstu jednog od najcjenjenijih slovenskih pisaca i redatelja novije generacije Gorana Vojnovića. Slojevita priča koja kroz britku duhovitost publiku uvijek iznova nasmijava donosi mogućnost preispitivanja sterotipnih uvjerenja, a kako je za Novi list napisala teatrologinja i kazališna kritičarka Nataša Govedić, Taksimetar publiku ispunjava i “primjerima izgradnje kvalitetnijih međuljudskih odnosa”.

Taksimetar gledamo u POU Poreč 19. listopada u 20 sati, a ulaznice se, osim na blagajni, mogu rezervirati i online putem rezervacijskog sustava Učilišta (http://rezervacije-poup.hr).

Print Friendly, PDF & Email