NEWS

Europske medalje za Kickboxing klub Vrsar Funtana

e2
16.05.2019. 00:17; Učitavanja: 172; Početna / Sport / Europske medalje za Kickboxing klub Vrsar Funtana

Od 10. do 12. svibnja Novigrad-Cittanova je bio domaćin jednom od najznačajnijih sportskih događaja ove godine ne samo u Istri, već i u cijeloj Hrvatskoj. „European Taekwon Do International Chamiponship“ najveći je ITF Taekwon Do događaj i, nakon EP-a koje je 2003. održano u Rijeci te EP 2008. godine održanom u Poreču, ovo je  treća smotra najboljih sa Starog kontinenta.

Ovo deseto europsko natjecanje organizirala je jedna od svjetskih federacija EUROPE – TAGB. Natjecanje je okupilo više od 800 najboljih taekwondo boraca iz 18 zemalja: Alžira, Argentine, Bosne i Hercegovine, Engleske, Irske, Kirgistana, Maroka, Nizozemske, Norveške, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Škotske, Španjolske, Švicarske, Ukrajine i Walesa.
Za domaćinstvo ovog natjecanja konkurirale su, pored Hrvatske, još Rusija, Wales i Njemačka, no Europska Taekwon-do international organizacija prepoznala je iznimne rezultate hrvatskih sportaša i povjerila joj domaćinstvo.

Čast da budu dio Taekwon Do TIM-a Hrvatske imala su dva natjecatelja Kickboxing kluba Vrsar. Jan Halambek i Emil Mujkić nastupili u disciplini point-stop, a prvi put  su obojica nastupili u kategoriji kontinuirane borbe.
Jan Halambek je u prvom kolu bio slobodan, druge dvije borbe odradio je superiorno i pobijedio natjecatelje iz Ukrajine i Slovačke uvjerljivom razlikom. U finalnoj borbi je izgubio od predstavnika Engleske Dylana Ferrella i osvojio  drugo mjesto što je povijesni uspjeh vrsarskog sporta. U disciplini point-stop Jan je u prvom kolu „naletio“ na istog borca te je ostao bez medalje.

Emil Mujkić također je nastupio u dvije discipline: u kategoriji do 30 kg u kontinuiranoj borbi  osvojio je srebrnu medalju, odradio je četiri odlične borbe da bi u finalnoj borbi u extra-rundi izgubio od predstavnika Bosne i Hercegovine. U point-stop disciplini Emil je imao pet borbi da bi se u konačnici okitio titulom prvaka Europe, Europske Taekwon-do international organizacije – TAGB.

Ovo je zasigurno jedan od najvećih rezultata u povijesti vrsarskoga sporta.

N.M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX 170819-240819 – S
DELFIN 2019 S2