NEWS

Ervinu Matiću srebrna medalja na 47. MEĐUNARODNOM SALONU INOVACIJA GENEVA 2019

VELEPOSLANICA S INOVATORIMA HRVATSKE
15.04.2019. 09:39; Učitavanja: 155; Početna / Gospodarstvo / Ervinu Matiću srebrna medalja na 47. MEĐUNARODNOM SALONU INOVACIJA GENEVA 2019

Na ovogodišnjem 47. Međunarodnom salonu inovacija GENEVA 2019 koji se  održavao od 10. do 14. travnja 2019. u „palexpo“  predstavilo  i  se 11 izabranih  hrvatski inovatora i inovativnih tvrtki.

Na ovom internacionalnom salonu  predstavilo  se i Društvo inovatora Pula i Savez udruga inovatora istarske županije-Pula  s inovacijom  Ervina Matića iz Poreča a s nazivom  „Samohodni uređaj za čIšćenje vodenih površina „ od sitnog otpada ili drugih plutajućih tvari bez potrebe direktnog upravljanja strojem, odnosno automatsko ostvarivanje čišćenja bez, ili sa minimalnim brojem operatera uz znatno skraćivanje vremena i opreme potrebnog za izvršenje postupka održavanja čistoće vodenih površina. Ervijn Matić svoju inovaciju izlagao je  uz potporu Grada Poreča i Istarske županije upravnog odjela za gospodarstvo.

 Sudjelovanje na  Sajmu već tradicionalno organizira Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i partnerom Hrvatskom gospodarskom komorom te Savezom udruga inovatora Istarske županije Pula.

Ove   godine u Ženevi se na deset tisuća četvornih metara predstavljalo ukupno 1000 inovacija iz 40 zemalja svijeta. se više od 60 tisuća, uglavnom poslovnih, posjetitelja. Izložene inovacije ocjenjivao je međunarodni ocjenjivački sud od 55 članova iz zemalja sudionica  na   izložbi.

Ocjenjivački sud  inovaciju Uređaj za održavanje i čišćenje vodenih površina Ervina Matića iz Poreča nagradio je srebrnom medaljom.

Ove godine desila se jedna interesantna situacija tako da je iz Francuske izložena inovacija koja ima istu funkciju kao i inovacija Ervina Matića iz Poreča.

Hrvatske inovatore na sajmu je posjetila i novoimenovana veleposlanica RH u Švicarskoj Konfederaciji gospođa Andrea Bekić. Obzirom na velik broj poslovnih ljudi koji je posjetio izložbu i iskazanog poslovnog interesa  očekuje s pravom   dobre poslovne rezultate u daljnjim kontaktima.

Đ.P.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Funtana Istra S