Enis Žužić favorit publike

bcus3388164
14.04.2017. 00:47; Učitavanja: 278; Početna / Kultura / Enis Žužić favorit publike

Porečki amaterski umjetnik Enis Žužić dobitnik je nagrade publike na 11. skupnoj izložbi likovnih amatera Pro futura Poreč, otvorenoj proteklog vikenda u Istarskoj sabornici. Upravo su prigodom svečanosti otvorenja posjetiteljima podijeljeni glasački listići, a nakon što je za pobjednicu Pro future po ocjeni stručnog žirija proglašena Zvjezdana Davanzo iz Novigrada.

Različiti mediji

Žužić je izložio sliku “David” i skulpturu “Eva”, koje su osvojile simpatije publike. Nagrada i priznanje uručeni su mu jučer u uredu ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Elija Štifanića. Žužić je istaknuo da su ga za radove inspirirali velika rock zvijezda David Bowie i Eva kao biblijski lik prve žene. Slika je rađena u tehnici ulja na platnu dok je ženski kipić nastao varenjem i paljenjem građevinskih žica. Naime, Žužić je po struci strojobravar tako da mu je rad sa željezom već dugo poznat. Iako ga je oduvijek zanimalo likovno stvaralaštvo, ozbiljnije se njime bavi tek posljednje četiri godine kroz samostalni rad i razne udruge i radionice. Član je Likovne udruge Poreč i udruge Mosaic city.

Uz prisustvo voditelja likovnih djelatnosti Sebastijana Vojvode i Andija Bančića, referenta za likovne djelatnosti, nagradu je dobitniku predao ravnatelj Štifanić, uz čestitke i želje za uspješnim daljnjim radom. Sponzor nagrade je porečka tvrtka Istra Alf, a radi se o slikarskom štafelaju.

Sva područja likovnog stvaralaštva

Na ovogodišnjoj Profuturi ukupno je izloženo 40 radova 70-ak prijavljenih autora, mahom iz Istre t Rijeke, ali ima ih i iz Dalmacije, Zagreba i Slavonije. Kao i prijašnjih godina, tematski i stilski obuhvaćena su sva područja likovnog stvaralaštva, od portreta do apstraktnih motiva.

Radovi amatera na Pro futuri u Istarskoj sabornici mogu se razgledati do 22. travnja, svakim danom osim nedjelje i praznika od 10 do 12 sati te od 17 do 19 sati. Do 16. travnja u Maloj galeriji Učilišta otvorena je izložba lanjske pobjednice Pro future, fotografkinje Jelene Vojinović iz Poreča, koja je osvojila i nagradu žirija i publike.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture