NEWS

Dvorana Veli Jože dobila novi parket

21543960_269510550219770_9099773097891392003_o
09.09.2017. 09:12; Učitavanja: 447; Početna / Sport / Dvorana Veli Jože dobila novi parket

Porečka sportska dvorana Veli Jože dobila je novi parket. Nakon 15 godina konačno su učenici, sportaši i rekreativci iz raznih sportskih klubova i udruga dobili primjereniju podlogu za svoje aktivnosti. Radove vrijedne skoro 615 tisuća kuna (s PDV-om uključenim) financirao je Grad Poreč, a izvođač je bila slovenska tvrtka Žoli šport iz mjesta Šmarje pri Jelšah.

– Nakon više od 15 godina od zadnje obnove odlučilo se sanirati parter u dvorani Veli Jože, koji se svakodnevno koristio vrlo intenzivno. Radi vrlo gustog termina korištenja ali i zamora materijala, ukazala se potreba za sanacijom parketa i noseće podne konstrukcije. Cilj je bio poboljšati uvjete treniranja i igranja, imajući u vidu prvenstveno zdravstvenu komponentu. Naime, sada će biti puno ugodnije i zdravstveno primjerenije (radi amortizacije parketa) igrati i trenirati u sportskoj dvorani, doznajemo od Ajne Temimović iz gradskog odjela za odnose s javnošću. Dodala je da je time dvorana dobila novi i ljepši izgled i kvalitetniju zdravstvenu i sportsku notu.

– Posebno je to važno jer dvoranu koriste učenici osnovne i srednje škole, te brojni sportski klubovi pretežito mlađeg uzrasta djece pa je značaj ove rekonstrukcije po zdravlje korisnika tim veći, naglasila je Temimović.

Kako je rekao predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković, napravili su analizu svih sportskih objekata i kao prioritet istaknuli zamjenu dotrajalog parketa u Velom Joži. Obnova je bila neophodna, ustvrdio je Mendiković, jer je postojala čak mogućnost da e netko ozlijedi, kao i da se više ne bi mogle igrati prvoligaške rukometne i odbojkaške utakmice. Novi parket se sanirao tijekom zadnja dva mjeseca a građani će ga moći razgledati već u nedjelju, 10. rujna, kada Sportska zajednica organizira Hrvatski olimpijski dan u Velom Joži tijekom kojeg će svoje aktivnosti prezentirati brojni porečki klubovi, najavio je Mendiković.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights