NEWS

Dvadesetak dobrovoljaca ŠRD Zubatac očistilo porečke otočiće

04.06.2018. 00:27; Učitavanja: 99; Početna / Lifestyle / Ekologija / Dvadesetak dobrovoljaca ŠRD Zubatac očistilo porečke otočiće
echo 2015 008a

Ovogodšnja EKO akija čišćenja otočića porečkog akvatorija  bila je više nego zadovoljavajuća.  U usporedbi sa ranijim godina situacija se popravlja. Mnogo je manje plastičnih boca kao i ostalog otpada. Ono što smo zamjetili je i dalje veliki broj galebova koji su nam prijetili iz straha da ćemo napasti njihova gnjezdišta.

U jutarnjim satima pregledali smo i očistili sve otočiće ( od Funtane pa do Poreča). Dosta je bilo grana i manjih dasaka koji su nam prestavljali problem u sakupljanju.  Sudjelovalo je  ukupno dvadeseatak dobrovoljaca ( uglavnom članova ŠRD „Zubatac“) Po završetku akcije vreće sa otpadom smo ubacili na kontejner koji je „Usluga“ postavila na gatu ispred prizemnih garaža u Marini.
Ovom priliko zahvaljujemo se pomoći „Usluge Poreč“ te posebno gospođi Iri Aganbegović koja je osigurala kontejener te crne vreće.  Veliko hvala i Turstičkoj zajednici Grada koja svake godine  potpomaže ovakve te slične EKO akcije.

Svi učesnici su se nastavili družiti u prostorijama društva te uz skromnu zakusku završili još jednu hvalivrijednu  EKO akciju

Predložili bi nadležnim službama Grada da pokušaju  sa posebnim šmrkovima očistiti lukobran  kojeg su galebovi totalno onečistili. Radi se o samom ulazu u gradsku lulku te mnogobrojni plivači koji iz znatiželje doplivaju nemaju gdje niti prohodati.

ATT

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S